• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

  • IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

    Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Aşure (25 kaselik)

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Pasta ve Tatlılar kategorisinde Zalimiye tarafından oluşturulan Aşure (25 kaselik) başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 169 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Pasta ve Tatlılar
Konu Başlığı Aşure (25 kaselik)
Konbuyu başlatan Zalimiye
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Zalimiye

Zalimiye

IF Üyesi
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
15
Tepkime puanı
64
Puanları
28

İtibar:

20230723_132526.jpg


Malzemeler;
3 şu bardağı aşurelik buğday
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
1 su bardağı fındık
200 gram kuru incir
1 limon kabuğu kabuğu rendesi
8-9 adet karanfil
1 elma
4 su bardağı şeker
1 minik tutam tuz
1 paket vanilya
Tarçın

Aşure Tarifi;
Nohut ve fasulye önceden haşlanır suları süzülür.Aşurelik buğdayın üzerine 4 su bardağı su eklenerek haşlanır bunun suyu süzülmez buğdaylar iyice piştikten sonra yıkanmış pirinçler eklenir, pirinclerde piştikten sonra nohut ve fasulye eklenir baklagiller suyu çekeceği için ara ara sıcak su eklenir. Kuru baklagiller pişerken meyveler doğranır sıcak su ile yıkanır sadece kuru incir bir taşım kaynatilir çıkan siyah suyu dökülür.Kaynayan tenceredeki baklagillerin iyice özü çıkınca kuru meyveler eklenir üzerine 4 su bardağı şeker konulur. Elmanın kabuğu soyularak karanfiller elmaya batırılır tencerenin icerisine atılır 5-6 dakika sonra tencerenin içindeki karanfilli elma çıkarılır.1 limon kabuğu rendelenip 1 paket vanilya eklenir. İsteğe göre üzerine fındık ve tarçın eklenerek servis edilir.Afiyet olsun.