• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye yeni adımlar atacağız

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye yeni adımlar atacağız başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye yeni adımlar atacağız
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Selçuk Bökeselcuk.boke@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2025 07:00Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de kabul ettiği Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Askeri ve savunma sanayi alanındaki ilişkilerimizi daha da geliştirme arzusundayız. Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye olarak yeni adımlar atacağız” dedi.
Haberin DevamıPakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, resmi temaslarda bulunmak üzere dün Ankara’ya geldi. Esenboğa Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından karşılanan Şahbaz Şerif, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Beştepe’ye geçti. Erdoğan ve Şerif, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında özetle şunları söyledi:pAKİSTAN’A DESTEĞİMİZ BAKİ“Aziz kardeşimle bugün yaptığımız görüşmede, ikili ilişkilerimizin yanı sıra, bölgesel ve küresel meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Biliyorsunuz Türkiye ve Pakistan, terörle mücadelede en güçlü iradeyi ortaya koyan ülkelerin başında geliyor. Ben de bu vesileyle Pakistan’da yaşanan terör saldırılarında şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörün her türlüsüyle mücadelesinde Pakistan’a desteğimiz bakidir. Şubat ayında Pakistan’ı ziyaretim vesilesiyle ticaret, su kaynakları, tarım, enerji, kültür, aile ve sosyal hizmetler, bilim, bankacılık, eğitim, savunma ve sağlık alanlarında toplam 25 belge imzalamıştık. İslamabad’da aldığımız kararların kısa sürede ilgili kurumlarımızca hayata geçirilmeye başlandığını müşahede ediyoruz.Haberin DevamıYATIRIMCILARIMIZI TEŞVİK EDİYORUZEkonomik işbirliğinin lokomotifi olan yatırımcılarımızı, Pakistan’da daha fazla faaliyette bulunmaya ve ortak projeler geliştirmeye teşvik ediyoruz. Değerli kardeşimle karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi ve Pakistan’da şirketlerimize serbest ekonomik bölge tahsis edilmesi hususlarını görüştük. Askeri ve savunma sanayi alanındaki ilişkilerimizi ortak projelerle daha da geliştirme arzusundayız. Enerji Bakanımın, Pakistan’ı ziyaretinde gündeme gelen enerji ve kritik madenler alanlarında yeni işbirliği projelerine özellikle işaret ettik. Pakistan üniversitelerinde Türkçe eğitim verecek öğretim görevlisi ihtiyacının karşılanması konusunu da ele aldık.

FİLİSTİN İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZTürkiye ve Pakistan arasındaki işbirliği bölgemizdeki barış ve istikrara şüphesiz önemli katkı sağlıyor. Pakistan’la hemen her konuda tam bir uyum içinde hareket ettiğimizi görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle Pakistan’ın Filistin meselesindeki kararlı duruşunu her zaman takdir ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gazze’deki soykırıma da en güçlü tepkiyi veren ülkelerden biri Pakistan’dı. Bugüne kadar Pakistan’la Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı ve diğer platformlarda Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarına gerekli desteği sağlamaya çabaladık. Bu girişimlerimizi önümüzdeki dönemde de sürdürmeye kararlıyız. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız ve egemen Filistin Devleti tesisi yolunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz.Haberin DevamıTEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Van- Hakkari yolunda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Cenâb-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızın sağlık kuruluşlarına sevkini süratle gerçekleştirdik. Şu an itibarıyla tedavileri devam ediyor. Kazazedelerimize tekrar geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybeden ailelerimize Rabbim’den sabır niyaz ediyorum. Bu vesileyle özellikle Türk Cumhuriyetleriyle bunun yanında Pakistan olmak üzere yine bir işbirliği halinde yeni adımlar atmayı da özellikle Azerbaycan, Pakistan ve Türkiye olarak inşallah bunun adımlarını da atacağız. Bu düşüncelerle Başbakan Sayın Şerif’e bu ziyaretleri için teşekkür ediyor, istişarelerimizin ve aldığımız kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Cumhurbaşkanı Erdoğan#Şahbaz Şerif#Ekonomi

680800d88118d903e2f6b50c.jpg

62f6152e4e3fe01f706ba0bd.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri