BM Ankara’dan destek bekliyor

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 64

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan BM Ankara’dan destek bekliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 64 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı BM Ankara’dan destek bekliyor
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
İsrail’in uluslararası camiada suçlamaları nedeniyle bazı ülkelerin finansal katkı vermeyi kestiği Birleşmiş Milletler Filistin ajansı (UNRWA), Türkiye’den destek istiyor.
Haberin DevamıAnkara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen UNRWA Genel Direktörü Phillippe Lazzarini, finansal kesintilerin genel anlamda eğitim ve sağlık alanlarını olumsuz etkilediğini söyledi.TÜRKİYE’NİN YARDIMI 25 MİLYON DOLARLazzarini, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde hem Türkiye’den daha fazla destek istediklerini hem de başka ülkelerin desteklerinin artması için yardım beklentisini dile getirdiğini belirtti. UNRWA, Ocak ayında İsrail tarafından yöneltilen suçlamaların ardından pek çok ülkenin kesintilerine maruz kaldı. Ana finansörlerden ABD ve İngiltere hâlâ finansal destek vermiyor. Lazzarini Türkiye’nin örgüte desteğinin yemek ve diğer yardımlarla birlikte yaklaşık 25 milyon dolar oldugunu söyledi. ABD’nin desteğini kesmesiyle örgütün açığı ise yaklaşık 180 milyon dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:#Türkiye#BM#Yardım

666a1262cc089e8a57775d36.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/