Demirtaş’ın tahliyesine Anayasa işareti

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 8

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Demirtaş’ın tahliyesine Anayasa işareti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 8 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Demirtaş’ın tahliyesine Anayasa işareti
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
ANKARAOluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2025 07:00MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik tahliye beklentisine ilişkin AİHM kararlarının Anayasa’yı bağladığını söyledi.
Haberin Devamı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’a ilişkin CNN Türk’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:AİHM KARARLARI ANAYASA’YI BAĞLAR“Ben davayı bilmiyorum. Benim bildiğim Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları bizim doğrudan Anayasamızla ilgili. Anayasamızın 90. maddesi, ‘usulüne uygun alınmış uluslararası anlaşmalara uymak zorundadır’ der. Yani Anayasa 90. maddesi orada dururken, elbette bazı şeyler yapmak gerekir diye düşünüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:#Anayasa Mahkemesi#Selahattin Demirtaş#Feti Yıldız

68ddb87bb63b12fd7de10825.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri