• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Düşes Patates

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünya Mutfağı kategorisinde Melodi tarafından oluşturulan Düşes Patates başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 149 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünya Mutfağı
Konu Başlığı Düşes Patates
Konbuyu başlatan Melodi
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Melodi

Melodi

www.ircforumlari.gen.tr
Vip Üye

İtibar:

imageMissing Alt Text

MALZEMELER
  • Tuz(1 Tutam)
  • Yumurta Sarısı(2 Adet)
  • Patates(4 Adet)
  • Muskat(0.5 Çay Kaşığı)
  • Tereyağı(3 Yemek Kaşığı)

Düşes Patates Tarifi​

Düşes patates ya da bilinen adıyla prenses patates lezzetli ve pratik bir garnitürdür. Kahvaltılarımızda çeşit, akşam yemeklerimizde ise et ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak tercih edebiliriz. Düşes patates tarifi nasıl olur ise merak edilen bir sorudur. Bu tarif için adım adım şunları izleyebiliriz:

Hazırlanışı:

Adım 1
Patatesleri soyalım, yıkayalım ve iri küp şeklinde doğrayalım.

Adım 2
Tenceredeki patateslerin üzerine geçecek kadar su ekleyelim ve biraz tuz ilave edelim. Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Adım 3
Pişen patatesleri süzelim, patates ezici ya da bir çatal yardımıyla patatesleri ezmeye başlayalım.

Adım 4
Ezerken içine tereyağını ekleyelim, yağ tamamen eridiğinde yumurta sarılarını da ekleyip ezmeye devam edelim.

Adım 5
Düşes patates yemeği yapılışı için son olarak tuz, isteğimize göre muskat rendesini veya beyaz biberi patatesin içine ekleyelim. Pürüzsüz hale gelen patatesi sıkma torbasına alalım.

Adım 6
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim ve tepsiye cevizden biraz daha büyük olacak şekilde sıkalım.

Adım 7
200-220 derece ısıtılan fırında patateslerin kenarları kızarıncaya kadar pişirelim. Ilık ya da sıcak bir şekilde servis edelim. Düşes patates tarifimiz hazır.

Afiyet olsun.