Güncel Ekşili Et - Kars

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğu Anadolu Bölgesi kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Ekşili Et - Kars başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğu Anadolu Bölgesi
Konu Başlığı Ekşili Et - Kars
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Üyesi
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
115
Tepkime puanı
8
IFGT Puan
18
Ekşili Et Malzemeleri Nelerdir
  • 750 g kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2-3 adet orta boy soğan
  • 2-3 adet orta boy domates
  • Yarım limon
Ekşili Et Nasıl Yapılır
Domatesler yıkanır, etler küçük küçük doğranır. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ eklenerek, kendi suyuyla kavrulur. Etler renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Bu arada soğanlar ve domatesler halka halka doğranır. Etler kavrulunca içine soğanlar eklenir. Bir süre karıştırılır. 5-10 dakika sonra doğranmış domatesler ilave edlir. Tercihe göre kıyılmış maydanoz katılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Tencereye hiç kaşık sokmadan, sallayarak karıştırılır. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra son olarak yarım limon sıkılır.
Ekşili Et. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)

Ekşili Et. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)​

 
Geri
Üst Alt