KraL
IFGT Üyesi
- Katılım
- 27 Kas 2025
- Mesajlar
- 115
- Tepkime puanı
- 8
- IFGT Puan
- 18
Ekşili Et Malzemeleri Nelerdir
Domatesler yıkanır, etler küçük küçük doğranır. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ eklenerek, kendi suyuyla kavrulur. Etler renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Bu arada soğanlar ve domatesler halka halka doğranır. Etler kavrulunca içine soğanlar eklenir. Bir süre karıştırılır. 5-10 dakika sonra doğranmış domatesler ilave edlir. Tercihe göre kıyılmış maydanoz katılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Tencereye hiç kaşık sokmadan, sallayarak karıştırılır. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra son olarak yarım limon sıkılır.

- 750 g kuzu eti
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 adet orta boy soğan
- 2-3 adet orta boy domates
- Yarım limon
Domatesler yıkanır, etler küçük küçük doğranır. Eğer et yağlıysa hiç yağ koymadan, eğer yağsızsa içine yağ eklenerek, kendi suyuyla kavrulur. Etler renk değiştirene ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir. Bu arada soğanlar ve domatesler halka halka doğranır. Etler kavrulunca içine soğanlar eklenir. Bir süre karıştırılır. 5-10 dakika sonra doğranmış domatesler ilave edlir. Tercihe göre kıyılmış maydanoz katılır. Tuz ve karabiber ilave edilir. Tencereye hiç kaşık sokmadan, sallayarak karıştırılır. Yarım saat kısık ateşte pişirdikten sonra son olarak yarım limon sıkılır.
