• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Erzurum Kültür Yolu'nda Cağ Kebabı satış rekoru kırdı

  • Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 13

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Erzurum Kültür Yolu'nda Cağ Kebabı satış rekoru kırdı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 13 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Erzurum Kültür Yolu'nda Cağ Kebabı satış rekoru kırdı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
32,098
Tepkime puanı
10
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2025 11:27Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yapan Erzurum’da ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Festival süresince şehrin otel ve restoranlarında doluluk oranı artarken yerli esnaf yaşanan ekonomik hareketlilikten memnun kaldı.
Haberin DevamıErzurum’da festival kapsamında, 16-24 Ağustos tarihleri arasında, tam 9 gün boyunca, 40 farklı noktada yaklaşık 400 etkinlik düzenlendi. Festival süresince otellerde doluluk oranları artarken, esnaf da şehirdeki hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl üçüncü kez Erzurum’da düzenlenen festivalin kent ekonomisine büyük katkı sağladığı vurgulandı.LEZZET NOKTALARINDA ERZURUM MUTFAĞIErzurum Kültür Yolu Festivali’nde gastronomi değerlerini tanıtmak amacıyla, birbirinden ünlü şefler Erzurum’da belirlenen 12 “Lezzet Noktası”nda yöresel yemekler yaptı. Coğrafi işaretli ürünler başta olmak üzere, Erzurum’da unutulmaya yüz tutmuş pek çok geleneksel lezzet de misafirlerle buluştu.Haberin DevamıErzurum’daki otel ve restoran sektörünün önde gelen isimleri de festivalin şehre katkısı hakkında görüşlerini paylaştı.CAĞ KEBABINDAN BAKLAVAYA YOĞUN İLGİGel Gör Cağ Kebap Salonu Sahibi Şakir Aktaş, “Festival dolu geçti. Yakın bölgelerden yerli turistler de geliyor.” diye konuştu.
Sini Türk Mutfağı’nın İşletmecisi Muhittin Güney, “Kültür Yolu Festivali’ne çevre illerden de geldiler. Festivallerin daha çok olmasını, ekonomiye can vermesini canı gönülden istiyorum.” dedi.Baklavacı Selami Usta’nın İşletmecisi Selami Atiş, “Festivalden dolayı iş yerimizin yoğunluğu epey arttı. Yüzde 50’lik bir artış oldu. Özellikle şehir dışında acayip bir sipariş aldık.” ifadelerini kullandı.OTELLERDE DOLULUK REKORUGrand Çatalkaya Hotel’in Müdürü Rasim Emrah Aksakal, “Kültür Yolu Festivali şehirde ve özellikle bizim otelimizde doluluk oranlarını yüzde 90 ve yüzde 100 tam kapasiteye kadar taşıdı. Bu bizim için çok büyük bir artı oldu. Sadece otelimiz için değil aynı zamanda restoranımız için de büyük bir katma değer sağladı.” dedi.Haberin DevamıKENTİN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILüks Pastaneleri Sahibi Muhammer Akgün, “Festival yoğun olarak geçiyor. Gayet memnunuz. Erzurum Kültür Yolu Festivali çok kıymetli bir organizasyon. Hem kültürel anlamda hem de ekonomik anlamda Erzurum’a canlılık kattı. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz şehrimizde yoğunluk oluşturdu. Otellerimizin, restoranlarımızın, küçük esnafımızın yüzü güldü.” diye konuştu.“ERZURUM HİÇ BU KADAR KALABALIK OLMAMIŞTI”Koç Cağ Kebap’ın sahibi Fatih Koç, “Festival iyi geçiyor. Yüzde 90 oranında doluluğumuz var. Erzurum hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Kars’tan, Erzincan’dan Ağrı’dan gelenler var. Herkese faydası var.” dedi.Haberin DevamıHilton Garden Inn Erzurum Genel Müdürü Bora Kanber, “Bu ay itibarıyla doluluk oranlarında yüzde 90’ın üzerine çıktık. Festival bu yıl da otelimize büyük bir katkı sağladı. Yerli ve yabancı misafirlerimiz oluyor.” açıklamasında bulundu.Erzurum Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney, “Kültür Yolu Festivali Erzurum’u iyi etkiledi. Otellerimizde canlılık ve doluluk yaşanıyor. Tanıtımı için de festivalin Erzurum’a çok faydalı olduğuna inanıyorum. Festivalden dolayı yüzde 60 oranında bir doluluk oranı oldu. Çevre illerimizden gelen misafirlerimiz var.” dedi.Anadolu Su Böreği İşletmesi Sahibi Serkan Akköse, “Şehrin her tarafında bir müzik sesi geliyor. İnsanların yüzü gülüyor. İş yerimiz dolup taşıyor. Normal kapasitemizin iki katı çalışıyoruz. Vardiyelerimizi artırdık. Kapanış saatlerimizi uzattık.” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Kültür Ve Turizm Bakanlığı #Erzurum#Kültür Yolu Festivali

68ac1dd0cf5f777f6e84f2f5.jpg


68ac1e29cf5f777f6e84f2fd.jpg


68ac1e29cf5f777f6e84f2fb.jpg


68ac1e29cf5f777f6e84f2ff.jpg


Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri