• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Eski müdüre ‘irtikap’ suçundan hapis cezası! Kendini 'Bana komplo kuruldu' diye savundu

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 9

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Eski müdüre ‘irtikap’ suçundan hapis cezası! Kendini 'Bana komplo kuruldu' diye savundu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 9 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Eski müdüre ‘irtikap’ suçundan hapis cezası! Kendini 'Bana komplo kuruldu' diye savundu
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR(DHA)Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2025 12:13Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, servis taşımacılığı işi yapan Y.A.’dan ihaleyi kazanması karşılığında para talep ettiği gerekçesiyle ‘irtikap’ suçundan yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.
Haberin Devamı Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, servis taşımacılığı işi yapan Y.A.’dan ihaleyi kazanması karşılığında para talep ettiği ve seri numaraları alınmış 25 bin TL ile yakalanmasının ardından ‘irtikap’ suçundan yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.İHALE KARŞILIĞINDA PARA TALEP ETTİDicle ilçesinde servis taşımacılığı işi yapan Y.A., 2022'de dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari’nin taşıma ihalesini kazanması karşılığında kendisinden 25 bin lira para talep ettiğini, vermediği takdirde ihaleye giremeyeceğini söylediğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında polis ekipleri de fiziki takip yaptı. Bir pastanede yapılan buluşmada Y.A., seri numaraları önceden alınmış 125 adet 200 TL’lik banknotların olduğu zarfta bulunan paraları Ensari’ye teslim etti. Ardından operasyon yapan polis, bu paralarla yakaladıkları Ensari'yi gözaltına aldı. Muhammed Ensarı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.Haberin DevamıMuhammed Ensari hakkında ‘irtikap’ suçlamasıyla dava açıldı. Davanın 7 Haziran 2023’te yapılan ilk duruşmasında Ensari tahliye edildi.‘BANA KOMPLO KURULDU' DİYE KENDİNİ SAVUNDUDiyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada son sözleri sorulan Ensari, Y.A. ile aralarında borç-alacak ilişkisinin olduğunu öne sürerek, “Bana komplo kuruldu, önceki savunmamı tekrar ederim. Mütalaayı kabul etmiyorum” dedi.4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI ALDI Ardından mahkeme heyeti, dosyadaki kamera görüntüleri, tutanaklar ve tanık beyanlarını dikkate alarak Ensari’nin ‘icbar suretiyle irtikap’ suçunu işlediğine hükmetti. Sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit görülerek, istinaf yolu açık olmak üzere 5 yıl hapis cezası verildi. Ceza, sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri gözetilerek 4 yıl 2 aya indirildi. Ayrıca Ensari’nin, kamu görevinden kaynaklı yetkilerini kötüye kullandığı kanaatine varılarak, cezasının infazından sonra 2 yıl 1 ay süreyle kamu haklarını kullanmaktan yasaklanmasına karar verildi. Sanık hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ya da seçenek yaptırımların uygulanmasına ise yer olmadığına hükmedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#İrtikap#Hapis Cezası#Kamu Görevi

6838250d6303d2d39dad5844.jpg

683825016303d2d39dad5842.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt