KraL
IFGT Üyesi
- Katılım
- 27 Kas 2025
- Mesajlar
- 115
- Tepkime puanı
- 8
- IFGT Puan
- 18
Feselli Malzemeleri Nelerdir
Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir.

- 500 g un
- 11 g kuru maya
- Ilık su (38-42 derece arası)
- 150 g tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış)
- 100 g margarin (yumuşatılmış)
- Tuz
Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir.
