Güncel Feselli - Kars

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğu Anadolu Bölgesi kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Feselli - Kars başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğu Anadolu Bölgesi
Konu Başlığı Feselli - Kars
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Üyesi
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
115
Tepkime puanı
8
IFGT Puan
18
Feselli Malzemeleri Nelerdir
  • 500 g un
  • 11 g kuru maya
  • Ilık su (38-42 derece arası)
  • 150 g tereyağı (oda ısısında krema kıvamına gelene kadar yumuşatılmış)
  • 100 g margarin (yumuşatılmış)
  • Tuz
Feselli Nasıl Yapılır
Hamur mayalanır ve biraz bekledikten sonra yufka açılır. İçine yağ sürülür kare şeklinde içe doğru kapatılır. Yakılmış ocağın üzerine saç ters çevrilerek kapatılır. Feselliler sacın üzerine doğrudan temasla, daha sonra ters düz edilerek pişirilir.
Feselli. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)

Feselli. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)​

 
Geri
Üst Alt