Fişekli yangın yasak getirdi

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 31

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Fişekli yangın yasak getirdi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 31 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Fişekli yangın yasak getirdi
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Aziz Özen & Emin Mert KIRARSLANazizozen@hurriyet.com.tr, mert.kirarslan@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2025 07:00İstanbul Beykoz’da, ormanlık alana atılan fişeğin yangına sebep olmasının ardından İstanbul Valiliği, yayınladığı genelgeyle 28 Ekim’e kadar İstanbul genelinde havai fişek dahil patlayıcı ve yanıcı maddelerin satışını ve kullanımını yasakladı.
Haberin Devamı Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yaz mevsiminin etkisiyle orman yangınlarında artış yaşanmaktadır. Önlem amacıyla İstanbul genelinde 23 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara giriş yasağı uygulanmaktadır. Buna ek olarak 29 Temmuz–28 Ekim tarihleri arasında havai fişek, işaret fişeği, meşale gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin satışı ve kullanımı yasaklanmıştır. Yasağa uymayan işletme ve şahıslar hakkında yasal işlem yapılacaktır.”‘MERAK’TAN ATMIŞBeykoz Çiğdem Mahallesi’nde önceki gün akşam saatlerinde evinin balkonundan attığı işaret fişeğiyle ormanı yakan 22 yaşındaki Alihan Aksoy ifadesinde, ”Babam gemide çalışıyor. Kullanma tarihi geçmiş işaret fişeğini 6 ay önce eve getirmişti. Olay günü saat 20.50 sıralarında ablam, ‘Bu işaret fişeğini merak ediyorum’ dedi. İnternet üzerinden videolardan izlediğim kadarı ile nasıl kullanıldığını gördüm. Bu malzemeyi alarak üst kapağın ipini çektim ve malzeme patlayarak hesaplayamadığım kadar yükselerek aşağı doğru indi. İndiği alanda alevler büyüdü. 112’yi 6 kere aradım. Amacım bilinçli olarak yangın çıkarmak değildi, pişmanım” dedi.Haberin Devamı2 İLDE DAHA YASAKLANDIYALOVA Valiliği orman yangınlarını önleme tedbirleri kapsamında 28 Temmuz tarihinden başlayarak ikinci bir karara kadar il genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu. Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklamada da 29 Temmuz-28 Ekim 2025 tarihleri arasında havai fişek, işaret fişeği, meşale gibi yanıcı ve patlayıcı maddelerin satışı ve kullanımının yasaklandığı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Beykoz#Orman Yangını#Havai Fişek

688924b70927aa718fcc1f99.jpg

5a994ffc6d77455e88768e4a.jpg

667d0232637a8d479dd489a0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri