• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Fransa'da başörtüsüne yasak talebi

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 61

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Fransa'da başörtüsüne yasak talebi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 61 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Fransa'da başörtüsüne yasak talebi
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye

İtibar:

AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2025 15:21Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, üniversitelerde başörtüsü yasağı istediğini söyledi.
Haberin DevamıFransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, konuk olduğu RMC kanalında, üniversitelerde "başörtüsü yasağı" konusuna değindi."Üniversitelerde başörtüsü yasaklanmalı mı?" sorusuna Retailleau, "Evet, ben bunu istiyorum çünkü klasik Müslüman inancına uymayan bir İslamcılığın olduğunu çok iyi görüyorum." şeklinde yanıt verdi.Retailleau, "Kendi bayrağını, kendisine has değerleri dayatmaya çalışan bir İslamcılık var. Bana göre bunlar örneğin, kadının statüsünün erkeğinkine göre daha aşağı konuma koyan değerler" değerlendirmesinde bulunarak, bu duruma karşı dikkatli olmak gerektiğini savundu.Fransız Bakan, bu söylediklerinin, Müslüman vatandaşlar tarafından üzerlerine alınmaması gerektiğini belirterek, "Siyasal İslam, Müslümanların inancının çarpıtıyor." dedi.Haberin DevamıRetailleau, "Kahrolsun başörtüsü" şeklinde sarf ettiği, tepkilere neden olan cümlesiyle ilgili, "Sözlerimin özünü inkar etmiyorum." diye konuştu.Fransa İçişleri Bakanı 26 Mart'ta Paris'te yaptığı konuşmada, "Yaşasın spor, kahrolsun başörtüsü." demişti.Fransa'da Mart 2004 tarihli yasal düzenlemeyle başörtüsü yasağı ilk ve ortaöğretimde uygulanmaya başlanmış fakat üniversiteler bundan muaf tutulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Fransa#Başörtüsü#Yasak

6819fed69e1c606b5fe9deac.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri