• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Gazze'de gıda krizi büyüyor: Han Yunus'tan gelen görüntüler yürek burktu

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Gazze'de gıda krizi büyüyor: Han Yunus'tan gelen görüntüler yürek burktu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 31 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Gazze'de gıda krizi büyüyor: Han Yunus'tan gelen görüntüler yürek burktu
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

Gümüş Üye

İtibar:

AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2025 12:38Gazze'de devam eden İsrail operasyonları ve sınır kapılarının kapatılması nedeniyle gıdaya erişim giderek zorlaşıyor. Bölgede yaşanan insani kriz, özellikle yerlerinden edilmiş sivilleri olumsuz etkiliyor. Han Yunus'un el Mavasi bölgesinde kurulan geçici çadır kentte kalan Filistinlilere, bir yardım kuruluşu tarafından sıcak yemek desteği sağlanırken, açlıkla mücadele etmeye çalışan Filistinli çocukların görüntüleri dikkat çekti.
Haberin Devamıİsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde sınır kapıların kapalı tutulması nedeniyle gıda krizi giderek derinleşiyor. Bir hayır kurumu tarafından Gazze'nin Han Yunus kentine bağlı el Mavasi bölgesinde çadırlarda yaşamını sürdüren yerinden edilen Filistinlilere, sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Gazze'de gıda eksikliği en yüksek boyutlara ulaşırken, açlıkla mücadele eden sivil halk, yiyecek bulma umuduyla yardım dağıtım merkezlerine yöneldi.Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana soykırıma devam ettiği Gazze Şeridi için insani yardımlara koşulsuz izin verilmesi çağrısı yaptı. UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, Ürdün'ün başkenti Amman'da un, gıda, temizlik malzemeleri, battaniye ve ilaç dahil olmak üzere en az 200 binden fazla kişiye bir ay yetecek kadar insani yardım bulunduğunu belirtti.Haberin DevamıAçıklamada, "deponun Gazze'ye araçla 3 saatlik mesafede olduğu" vurgulanırken "Yardımların Gazze'ye girişine müsaade edilmeli." ifadelerine yer verildi. İsrail'in ablukası nedeniyle insani yardımların ulaştırılamadığı bölge için yapılan çağrıda, "Gazze yardıma ciddi ölçüde muhtaç. İnsani yardımların girişine engelsiz ve kesintisiz izin verilmeli" ifadeleri kullanıldı.İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye yönelik yardım geçişlerini kısıtlayarak yaklaşık 2,4 milyon kişiyi açlığa sürüklüyor.
SU KRİZİ İNSANİ FELAKETE DÖNÜŞTÜUluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği Başkanı Hacı Ali Aydın, Gazze'de yaşanan su krizinin tarihte benzeri görülmemiş bir insani felakete dönüştüğünü belirtti. Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan Aydın, İsrail'in 7 Ekim 2023 sonrası yoğunlaştırdığı abluka ve saldırılarla Gazze'de suya erişimin neredeyse imkansız hale geldiğini ifade etti.Haberin DevamıGazze'de 7 Ekim öncesinde kişi başına günlük 80 litre olan su tüketiminin bugün 4 litrenin altına düştüğünü belirten Aydın, bunun büyük bir felakete işaret ettiğini dile getirdi.'SUSUZLUKTAN ÖLÜMLER YAŞANIYOR'Aydın, kirli su tüketimi nedeniyle kolera, dizanteri, Hepatit A gibi hastalıkların yaygınlaştığını vurgulayarak, "İnsanlar temiz suya hasret kaldı. Susuzluktan ölümler yaşanıyor. Gazze'nin su sorunu bir bölge meselesi değil, insanlık meselesidir. Tüm devletlerin, yardım kuruluşlarının, STK'lerin bu konuda seferber olması gerekiyor." dedi.Toplantıya canlı bağlantıyla katılan Gazze Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Mahir Salim ise bölgedeki su altyapısının hedef alındığını ve büyük oranda tahrip edildiğini, kanalizasyon sularının caddelere aktığını, temiz suya ulaşmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi.Haberin DevamıİSRAİL ORDUSU YARDIM MERKEZİNE ULAŞMAYA ÇALIŞAN SİVİLLERE ATEŞ AÇTIİsrail ordusunun insani felakete yol açtığı Gazze'de gıda almak için yardım dağıtım noktasına giden sivillere ateş açması sonucu 20 kişi yaralandı. Gazze Şeridi'ne şiddetli saldırılarını sürdürüp yardım girişini kısıtlayarak insani felakete yol açan İsrail ordusu, sivilleri ve sivil altyapıyı hedef almaya devam ediyor.Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu Gazze'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde, Bureyc Mülteci Kampı yakınlarında gıda almak için yardım dağıtım noktasına giden Filistinlilere ateş açtı. Saldırıda biri ağır en az 20 Filistinli yaralandı.Gözden Kaçmasınİsrail, ABD'nin ateşkes teklifini kabul etti: Anlaşma metni ortaya çıktı! Hamas'ın yanıtı bekleniyorHaberi görüntüleGözden KaçmasınBMGK'da gözyaşlarını tutamadı: Filistin temsilcisi Gazze'deki acıları ağlayarak anlattıHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze#İsrail Ablukası#Gıda Krizi

68397b2b1f20a2984e6594de.jpg

68397b4b1f20a2984e6594e1.jpg

68397b841f20a2984e6594e4.jpg

68397c0a1f20a2984e6594ed.jpg

68397ba21f20a2984e6594ea.jpg

683937c81f20a2984e659111.jpg

683874afb356e8bed108a982.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt