- Katılım
- 15 May 2025
- Mesajlar
- 2,519
- Tepkime puanı
- 464
- IFGT Puan
- 78
Girit Usulü Zeytinyağlı İç Bezelye

Malzemeler;
1 Kg. taze iç bezelye
6-7 dal taze soğan
6-7 dal dere otu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 ad. kuru soğan
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz, taze nane
Hazırlanışı;
Öncelikle zeytinyağını bir tencereye alarak, soğanları ekleyin ve şefaflaşıncaya kadar soteleyin.
Bezelyeleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
Taze soğanı, sarımsağı ve tuzunu, portakal suyunu ekleyin.
Suyunu da ilave edip kapatıp kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocağı kapatın, dereotu ve taze naneyi ekleyin. İsteğe göre biraz limon suyu ekleyin ve karıştırın.
Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

Malzemeler;
1 Kg. taze iç bezelye
6-7 dal taze soğan
6-7 dal dere otu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 ad. kuru soğan
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz, taze nane
Hazırlanışı;
Öncelikle zeytinyağını bir tencereye alarak, soğanları ekleyin ve şefaflaşıncaya kadar soteleyin.
Bezelyeleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
Taze soğanı, sarımsağı ve tuzunu, portakal suyunu ekleyin.
Suyunu da ilave edip kapatıp kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocağı kapatın, dereotu ve taze naneyi ekleyin. İsteğe göre biraz limon suyu ekleyin ve karıştırın.
Ilık ya da soğuk olarak servis edin.
(Alıntı)