IFGT Yemek Girit Usulü Zeytinyağlı İç Bezelye

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Zeytinyağlı kategorisinde Nvn tarafından oluşturulan Girit Usulü Zeytinyağlı İç Bezelye başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 10 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Zeytinyağlı
Konu Başlığı Girit Usulü Zeytinyağlı İç Bezelye
Konbuyu başlatan Nvn
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Nvn

Nvn

IFGT Admin
IFGT Destek Ekibi
Katılım
15 May 2025
Mesajlar
2,519
Tepkime puanı
464
IFGT Puan
78
Girit Usulü Zeytinyağlı İç Bezelye

zey.png


Malzemeler;


1 Kg. taze iç bezelye
6-7 dal taze soğan
6-7 dal dere otu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 ad. kuru soğan
1 portakalın suyu
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz, taze nane


Hazırlanışı;

Öncelikle zeytinyağını bir tencereye alarak, soğanları ekleyin ve şefaflaşıncaya kadar soteleyin.
Bezelyeleri ekleyerek sotelemeye devam edin.
Taze soğanı, sarımsağı ve tuzunu,
portakal suyunu ekleyin.
Suyunu da ilave edip kapatıp kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.
Ocağı kapatın, dereotu ve taze naneyi ekleyin. İsteğe göre biraz limon suyu ekleyin ve karıştırın.
Ilık ya da soğuk olarak servis edin.



(Alıntı)