• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Güney Kore'de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Güney Kore'de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Güney Kore'de siyasi kriz derinleşiyor: Büyükelçilere istifa baskısı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

Gümüş Üye

İtibar:

AAOluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2025 11:39Güney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol tarafından atanan bazı büyükelçilere, "geleneksel uygulamanın bir parçası olarak" istifa etmelerine yönelik çağrı yapıldığı öne sürüldü.
Haberin DevamıYonhap'ın ismini vermek istemeyen yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Güney Kore'de ABD, Japonya, Rusya, Birleşmiş Milletler (BM), Fransa ve İngiltere dahil bazı ülkelerin büyükelçilerine görevlerini bırakması çağrısında bulunuldu.Haberde, eski Başkan Yoon'un sıkıyönetim ilanı nedeniyle görevden alınmasından önce atanan bazı büyükelçilerden, görevlerinden istifa etmelerinin istendiği öne sürüldü.Öte yandan yetkili, yeni yönetimin göreve başladıktan sonra önemli ülkelerin büyükelçilerini değiştirmesinin "geleneksel" olduğunu belirtti.Gözden KaçmasınJaponya'da halen 100 bin atom bombası mağduru yaşıyor: 'Hibakuşaların' en yoğun olduğu yer HiroşimaHaberi görüntüleYOON'UN TUTUKLANMASI VE AZİL SÜRECİDönemin Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, 3 Aralık 2024'te "muhalefetin devlet karşıtı aktivitelere karıştığı" gerekçesiyle sıkıyönetim ilan etmiş ancak Meclisin bu kararı kaldırması ve Bakanlar Kurulunun onayıyla geri adım atmak zorunda kalmıştı.Haberin DevamıUlusal Meclisin 14 Aralık 2024'te yaptığı oylamada azli istenen Yoon, Anayasa Mahkemesinin hakkında vereceği karara dek geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı.Anayasa Mahkemesi, yargılamanın ardından 4 Nisan'da verdiği kararda Ulusal Meclisin azil istemini kabul ederek Yoon'un sıkıyönetim ilanı nedeniyle görevden alınmasını onaylamıştı.Mahkeme, yeni devlet başkanını belirlemek üzere erken seçimlerin 60 gün içinde yapılmasına karar vermiş ve kabine 3 Haziran'ı seçim tarihi olarak belirlemişti.Gözden KaçmasınKuzey Kore lideri Kim, Ukrayna Savaşı'nda ölen askerlerin tabutlarına sarıldı: O anlar Rus bakanın ziyaretinde izletildiHaberi görüntüleYENİ HÜKÜMET SORUŞTURMA BAŞLATTIGüney Kore'de eski Devlet Başkanı Yoon'un görevden azledilmesinin ardından yapılan seçimi kazanan ana muhalefetteki Demokratik Partinin (DP) adayı Lee Jae-myung, 4 Haziran'da Mecliste yemin ederek resmen görevine başlamıştı.Güney Kore'de Ulusal Meclis, 5 Haziran'da eski Devlet Başkanı Yoon'un sıkıyönetim ilanı ve eşi Kim hakkındaki suçlamalarla ilgili özel soruşturmalar başlatılmasını öngören yasa tasarılarını kabul etmişti. Yoon, soruşturma kapsamında çağrıldığı polis sorgularına katılmamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Yoon Suk Yeol#Güney Kore Siyasi Kriz#Azil Süreci

6864ef9aaf493530ec1b1187.jpg

6864daafaf493530ec1b103f.jpg

6863922faf493530ec1b07d0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt