Havai fişek atarak yangın çıkaran 4 kişi yakalandı | Beykoz'daki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 86

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Havai fişek atarak yangın çıkaran 4 kişi yakalandı | Beykoz'daki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 86 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Havai fişek atarak yangın çıkaran 4 kişi yakalandı | Beykoz'daki şüphelinin ifadesi ortaya çıktı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
HABER MERKEZİOluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2025 12:48Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, havai fişek atarak yangına sebep olan 4 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Beykoz’da ormanlık alana işaret fişeği atarak yangın çıkmasına neden olan şüpheli ise, ‘orman yakma’ suçundan tutuklandı. Şüpheli Alihan A. (22) ifadesinde "Yaklaşık 6 ay önce babam bu fişeklerden birini eve getirmişti. Olay günü ablam fişeği merak ettiğini söyledi. İnternetten kullanım videolarına baktım, ardından fişeği ateşledim. Hesaplayamadığım bir mesafeye fırladı ve sönmeden karşıdaki ormanlık alana indi." dedi.
Haberin DevamıYapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:Basın yayın kuruluşlarında yer alan ’Bursa’da Havai Fişek Yangın Çıkardı’ haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında; Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çarşı Polis Merkezi Amirliği görevlilerince 28.07.2025 tarihinde havai fişek atarak yangına sebebiyet veren şüpheliler S.D., A.K., M.B. ve M.A.’nın yakalanarak gözaltına alındığı, Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.BEYKOZ'DA ORMANI YAKAN KİŞİ TUTUKLANDI, İFADESİNDE BUNLARI ANLATTIBeykoz’da ormanlık alana işaret fişeği atarak yangın çıkmasına neden olan şüpheli, ‘orman yakma’ suçundan tutuklandı. Şüpheli Alihan A. (22) ifadesinde "Yaklaşık 6 ay önce babam bu fişeklerden birini eve getirmişti. Olay günü ablam fişeği merak ettiğini söyledi. İnternetten kullanım videolarına baktım, ardından fişeği ateşledim. Hesaplayamadığım bir mesafeye fırladı ve sönmeden karşıdaki ormanlık alana indi." dedi.Haberin DevamıGeçtiğimiz gün Beykoz Çiğdem Mahallesi Sarıkaya Caddesi üzerindeki ormanlık alanda işaret fişeğinin atılması sonucu yangın çıktı. Alevler itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, yangın nedeniyle yaklaşık 500 metrekarelik alan zarar gördü. Polis ekipleri, işaret fişeğini attığı tespit edilen Alihan A.’yı(22) gözaltına aldı. Gözden KaçmasınBursa'da ormanları yakan FETÖ bağlantılı şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: 'Bir anlık ruh hali' ile yakmışHaberi görüntüle"SON KULLANMA TARİHİ GEÇEN FİŞEK ATTIM"Emniyette ifadesi alınan Alihan A., "Babam Yüksel A. gemilerde çalışıyor. Gemilerde kullanılan işaret fişeklerinin son kullanma tarihlerinin geçmesiyle yenilerinin temin edildiğini ve eskilerinin dağıtıldığını duymuştum. Yaklaşık 6 ay önce babam bu fişeklerden birini eve getirmişti. Olay günü ablam fişeği merak ettiğini söyledi. İnternetten kullanım videolarına baktım, ardından fişeği ateşledim. Hesaplayamadığım bir mesafeye fırladı ve sönmeden karşıdaki ormanlık alana indi. Alevler hızla büyüdü. 112’yi 6 kere aradım, ekiplerin yönlendirildiğini söylediler. Yangın yerine gidip tüple müdahale ettim" dedi.Haberin Devamıİfadesinin ardından Beykoz Adliyesi’ne götürülen Alihan A., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Şüpheli, "orman yakma" suçundan tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Bursa#Havai Fişek Yangını#Şüpheli

688898d47c4e2c8aafa69459.jpg

6888923db436a582cee591d5.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri