• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Husiler İsrail'e saldırdı: Tel Aviv ve Kudüs'te alarm verildi... Ülkenin en büyük havalimanı vuruldu

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 26

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Husiler İsrail'e saldırdı: Tel Aviv ve Kudüs'te alarm verildi... Ülkenin en büyük havalimanı vuruldu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 26 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Husiler İsrail'e saldırdı: Tel Aviv ve Kudüs'te alarm verildi... Ülkenin en büyük havalimanı vuruldu
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
0
HABER MERKEZİ/AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2025 12:00İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Husilerin geniş çaplı bir füze saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırı nedeniyle Tel Aviv ve Kudüs'te alarm verildiği bildirildi.
Haberin Devamıİsrail ordusu, Yemen'den Tel Aviv ve Kudüs çevresine çok sayıda füze fırlatıldığını açıkladı. İsrail'in bazı bölgelerinde saldırı nedeniyle "acil" kodlu uyarı verildi.İsrailli yetkililer, "füzelerin engellenmesi için çeşitli girişimlerde bulunulduğunu" ve "İsrail'in merkezinde bir füzenin düştüğüne dair raporlar alındığını" kaydetti. IDF, ülkenin en büyük havalimanı olan Ben Gurion'un isabet aldığına yönelik raporları incelediklerini kaydetti. AFP muhabirleri, Tel Aviv yakınlarındaki ülkenin en büyük havalimanı Ben Gurion'da patlama sesleri duyduklarını belirtti. israil basını da Ben Gurion'un isabet aldığını doğruladı.Haberin DevamıBEN GURİON HAVAALANI VURULDUİsrail'in devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı isabet aldı. Haberde, saldırı nedeniyle havaalanının iniş ve kalkışlara kapatıldığı ifade edildi.İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail'in merkezine düşen bir füze rapor edildiği aktarıldı. Açıklamada, İsrail'in birçok bölgesinde çalan sirenlerin ardından Yemen'den fırlatılan füzeyi engellemek için çeşitli girişimlerde bulunulduğu, ancak Ben Gurion Havalimanı bölgesinde bir füzenin engellenemediği belirtildi.IDF, "Yemen'den fırlatılan füzeyi engellemek için birkaç girişimde bulunuldu. Ben Gurion havalimanının bulunduğu bölgenin isabet aldığı tespit edildi" denilirken, saldırı sonucu can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin bilgi verilmedi. Yetkililer, incelemelerin sürdüğünü bildirdi.3 KİŞİ YARALANDITimes of Israel gazetesinin haberinde, 6 kişinin saldırı sonucu yaralandığı kaydedildi. Sağlık görevlileri, yaralanan kişilerin İsrail vatandaşı olduğunu belirtti. Yaralıların durumunun iyi olduğu ve tedavi altına alındıkları açıklandı.Ben Gurion Havalimanı yetkilileri, saldırının ardından uçuşların kısa süreliğine durdurulduğu bilgisini paylaştı. İlk incelemelerin ardından uçuşların yeniden başlatıldığı duyuruldu.Haberin DevamıHamas ise Husilerin saldırısına ilişkin bir açıklama yaparak Ben Gurion Havalimanı'nın "isabetli" şekilde hedef alınmasını tebrik etti.Gözden Kaçmasınİsrail, Suriye'yi vurdu! Şam'da gergin bekleyiş...Haberi görüntüleHAVAYOLU ŞİRKETLERİ UÇUŞLARINI ERTELEDİ Lıfthansa Havayolları, Ben Gurion'a bugün gerçekleştirilecek seferlerinin 6 Mayıs'a ertelendiğini açıkladı. Lufthansa'nın ardından bir açıklama yayımlayan Air India havayolu şirketi de geçici süreliğine Ben Gurion'a olan uçuşlarını 6 Mayıs'a kadar durdurduklarını belirtti. Ben Gurion'a düzenlediği seferlerine ilişkin güncelleme paylaşan British Airways ise uçuşların 7 Mayıs'a ertelendiğini bildirdi.SAVUNMA BAKANI KATZ'DAN MİSİLLEME AÇIKLAMASIHaberin Devamıİsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Husilerin Ben Gurion Havalimanı'na yönelik saldırısına "sert bir yanıt vereceklerini" söyledi. Katz, "Bize kim vurursa, biz de onu yedi kat daha güçlü vuracağız" diyerek Yemen'e misilleme tehdidinde bulundu.Yetkililer, füzenin birkaç metre genişliğinde bir alanı etkilediğini ifade ederek, isabet alan bölgede "küçük çaplı bir krater" oluştuğunu kaydetti. İsrail Savunma Bakanı Yisrael KatzİSRAİL SALDIRMAYA HAZIRLANIYORİsrail'in, Yemen'deki Husilerin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı balistik füzeyle vurmasının ardından Yemen'e saldırı hazırlıkları yaptığı belirtildi.Haberin DevamıKAN'ın haberinde, İsrailli güvenlik kaynaklarının, "Husilerin Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurmayı başarmasının ardından İsrail'in güçlü bir karşılık vereceğini" söylediği aktarıldı. İsrail'in şimdiye kadar Yemen'e saldırmaktan kaçındığı ama bu saldırının ardından politikasını değiştirmeyi düşündüğü öne sürüldü.Kaynaklar, bu saldırının ardından Yemen'e saldırı yönünde hazırlık yapıldığını ve bunun için herhangi bir kısıtlama olmadığını ifade etti. Haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, öğleden sonra telekonferans yöntemiyle bazı bakanların ve savunma şeflerinin katılacağı "acil güvenlik istişare toplantısı" düzenleyeceği aktarıldı.Haberin DevamıGözden Kaçmasınİsrail, Suriye'ye düzenlediği saldırının detaylarını açıkladıHaberi görüntüleSALDIRI SONRASI HUSİLERDEN İLK AÇIKLAMAHusilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yerel televizyona yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yönelik uyguladığı soykırımdan dolayı Filistin halkına destek ve yaşadığı haksızlığa karşı bir duruş olarak saldırının düzenlendiğini ifade etti.Ben Gorion Havalimanı'na saldırının hipersonik balistik füzeyle yapıldığını aktaran Seri, İsrail ve ABD savunma sistemlerinin bunu düşürmeye güç yetiremediğini dile getirdi. Seri, söz konusu saldırı sebebiyle İsrail'de yaşayan 3 milyon kadar siyonistin sığınaklara kaçmak zorunda kaldığını ve havalimanında ulaşımın uzun süre tümüyle durduğunu kaydetti.Ben Gorion Havalimanı'nın "güvenli olmadığını" ifade eden Seri, uluslararası hava yolu şirketlerini oraya sefer yapmamaları konusunda uyardı. Seri, "yansımaları ne olursa olsun" Filistin halkının yanında olarak, onlara destek vermeyi ve ABD saldırılarına karşı durmayı sürdüreceklerini vurguladı.NETANYAHU'DAN SALDIRI TEHDİDİİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yemen'deki Husilerin Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'nı vurmasının ardından saldırı tehdidinde bulundu. X hesabından bir video mesaj yayınlayan Netanyahu, Husilere karşı ABD ile koordinasyon içinde hareket ettiklerini belirtti.Uzun süredir ABD saldırısı altındaki Yemen'den ateşlenen bir füzenin Ben Gurion Havaalanı'nı vurmasının ardından Netanyahu, Husileri "patlamalar olacak" diye tehdit etti. İsrail ordusunun Husilere karşı harekete geçeceğini söyleyen Netanyahu, "ABD ile koordinasyon içinde hareket ediyoruz. Geçmişte onlara (Husilere) saldırılar düzenledik ve gelecekte de onlara saldırılar düzenleyeceğiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:#Husiler#İsrail#Füze Salsırıdı

681719d4f9612a0a8525905a.jpg

68171e13f9612a0a8525908d.jpg

68171de6f9612a0a85259088.jpg

6815bcb5f9612a0a852589cd.jpg

68172475f9612a0a852590dc.jpg

68171f91f9612a0a8525909c.jpg

68170888f9612a0a85258fc8.jpg

67407692137aa5ab3b679af3.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri