• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Husiler İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nı hedef almaya devam ediyor

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Husiler İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nı hedef almaya devam ediyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 31 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Husiler İsrail'in Ben Gurion Havalimanı'nı hedef almaya devam ediyor
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

Gümüş Üye

İtibar:

AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2025 15:52Yemen'deki Husiler, İsrail'in başkenti Tel Aviv'in doğusundaki "hayati bir bölgeyi" hedef aldıklarını bildirdi. Husilerin açıklamasında, Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na da füze saldırısı düzenlendiği kaydedildi.
Haberin DevamıHusilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, iki balistik füzeyle nitelikli askeri operasyon düzenlendiğini belirtti.Seri, saldırılardan birinde 'Filistin 2' hipersonik balistik füzesiyle işgal altındaki Yafa bölgesinde yer alan Lod Havalimanı'nın (Ben Gurion Havalimanı) hedef alındığını açıklayarak, diğerinde ise 'Zülfikar' balistik füzesiyle Yafa bölgesinin doğusunda İsrail'in hayati bir bölgesine saldırdıklarını dile getirdi."Operasyon amacına ulaştı" diyen Seri, saldırılar sonrasında milyonlarca İsraillinin sığınaklara kaçtığını ve havalimanında uçuşların durduğunu söyledi.Seri, söz konusu saldırıların "Filistin halkına ve mücahitlerine destek vermek, Siyonist düşmanın Gazze Şeridi'nde işlediği soykırım suçuna ve binlerce Siyonist Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine bir cevap olarak yapıldığını" vurguladı.Haberin DevamıGözden KaçmasınYemen'den İsrail'e füze saldırısıHaberi görüntüleİSRAİL UYARI SİRENLERİNİ AKTİFLEŞTİRDİİsrail ordusundan yapılan açıklamada ise Yemen'den atılan füzeler nedeniyle ülkenin çeşitli bölgelerinde uyarı sirenlerinin aktifleştirildiği ve 2 füzenin düşürüldüğü kaydedildi.Yedioth Ahronoth gazetesi de Yemen'den fırlatılan füze nedeniyle Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçuşların geçici süreyle askıya alındığını belirtti.Yemen'deki İran destekli Husiler, ateşkes anlaşmasını bozarak Gazze Şeridi’ne şiddetli saldırılarını tekrar başlatan İsrail'i zaman zaman balistik füzelerle hedef alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:#Husiler#İsrail#Tel Aviv

6835b5806303d2d39dad49c3.jpg

683545306303d2d39dad43b5.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt