Güncel Kars Kaşarı ve Balı - Kars

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğu Anadolu Bölgesi kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Kars Kaşarı ve Balı - Kars başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 2 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğu Anadolu Bölgesi
Konu Başlığı Kars Kaşarı ve Balı - Kars
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Üyesi
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
115
Tepkime puanı
8
IFGT Puan
18
Kars Kaşarı; Yaz kaşarı mayıs, temmuz dönemi doğadan beslenen ineklerin sütünden yapılır. Ağustostan itibaren otlar kurur, havalar soğur. Hayvanlar dam altında, şekerpancarı sapı, küspe, saman vesaire ile beslenmeye başlar, sütün kalitesi düşer. Yaz kaşarının rengi sarı olur. Gözenekleri vardır. Parmağınızla peynire dokunursanız tereyağına değmiş gibi olursunuz. Dana kursağından yapılan doğal maya kullanılır. Kaşara rayihasını veren bu maya ve otun kokusudur Soğuk hava depolarında +2-4 derece en az 45 gün bekletilen yaz kaşarı eski kaşar olur. Kaşarın bir yıl dayanma gücü vardır. Tuz oranının yükseltilirse 2 yıla kadar bekleyebilir. Kars Balı; Petek ve süzme bal olarak kars çiçeklerinden beslenen arılar tarafından yapılır. Kars balı adını duyurmuştur. Kaynak: Kültür ve Turizm Müdürlüğü

6d6ae250-6a9c-4b5f-a649-320f2022c648.jpg
b806c2f6-8eb5-43fe-8a4b-1b1bff1cc907.jpg
 
Geri
Üst Alt