- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Kestane Dolgulu Ekler Tarifi
Ekler pasta birçok lezzetle yakışıyor ancak kestaneli ekler muhtemelen birçoğumuz için yeni bir lezzet. Enfes tadı ve kokusuyla ekler pastayı daha da zenginleştiren kestane dolgulu ekler tarifi için yazımızın devamındaki adımları izleyebilir hem kendimize hem de sevdiklerimize enfes bir lezzet sunabiliriz.Hazırlanışı:
Adım 1
Margarinimizi, şekerimizi, su ve tuzumuzu tencere içerisine alalım ve güzelce kaynatalım.
Adım 2
Unumuzu ilave ettikten sonra 5 dakika kadar pişirelim.
Adım 3
Kestaneli ekler için hazırladığımız hamur içerisine yumurtaları kırıp, mikser yardımıyla güzelce yedirelim.
Adım 4
Hamurumuzu geniş uçlu sıkma torbaları içerisine dolduralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurumuzu şeritler halinde eşit şekilde sıkalım.
Adım 5
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Adım 6
Krema için süt ile kestane şekeri dışındaki tüm malzemelerimizi tencereye alalım.
Adım 7
Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştıralım ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Adım 8
Kestane şekerini ekleyip biraz daha karıştıralım. Fırından çıkardığımız ekleri enlemesine keselim ve kaşık yardımıyla kremayı içerisine dolduralım.
Adım 9
Bitter çikolatamızı benmari usulü eritelim, içerisine süt ekleyerek karıştıralım ve bıçak yardımıyla ekler pastamızın üzerine sürelim.
Adım 10
Beyaz çikolatamızı da erittikten sonra yağlı kağıt külahlara dolduralım ve üzerine ince çizgiler halinde sıkarak süsleyelim. Kestane dolgulu ekler pastamızı soğuk şekilde ikram edebiliriz.