• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

  • IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

    Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Güncel Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor?

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Erkekler kategorisinde Neith tarafından oluşturulan Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 235 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Erkekler
Konu Başlığı Neden erkekler arkadaşlık kurmada kadınlardan daha çok zorlanıyor?
Konbuyu başlatan Neith
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Neith

Neith

Vip Üye
Katılım
30 Tem 2023
Mesajlar
271
Tepkime puanı
59
Puanları
28

İtibar:

Uzmanlar arkadaşların, insan hayatının en önemli bileşenlerinden biri olduğunu ve sosyal ilişkiler açısından gerekli olduğunu belirtiyor.

CNN Health’te yayınlanan bir araştırmaya göre, yetişkin erkeklerin arkadaşlarıyla derin ve anlamlı ilişki kurması, kadınlarla kıyasladığında daha zor. Çalışmada yer alan erkeklerin yarısı arkadaşlarından memnun olduğunu söylerken her 5 kişiden yalnızca biri, arkadaşından duygusal destek alabildiğini söylüyor. Bu oran kadınlarda çok daha yüksek. Peki erkekler nede derin arkadaşlıklar kurmada zorlanıyor?

ARKADAŞLIK BAĞLARI YAŞLANDIKÇA ZAYIFLIYOR

Araştırmalara göre erkekler arasındaki arkadaşlık bağları, ergenlikten yetişkinliğe doğru giderek zayıflıyor. Öte yandan, arkadaşlığını sürdüren erkeklerin, kadınlara kıyasla, arkadaşlarıyla daha az samimiyet kurduğu belirtiliyor.

New York Üniversitesi’nden Dr. Niobe Way, “Erkekler, dünyaya duygusal anlamında kopuk gelmezler, giderek duyguları zayıflar ve ilişkileri zayıflamaya başlar” diyor. Her insanın, samimi ilişkiler kurma ihtiyacı duyduğu ve diğer insanlarla samimi birliktelik yaratma arzusu taşıdığı belirtiliyor.

ARKADAŞLIK AKIL SAĞLIĞI İÇİN GEREKLİ

Araştırmalar yakın arkadaşların, akıl ve fiziksel sağlığını korumaya yardımcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu tür ilişkilerini öncelik haline getiren erkeklerin ise yalnızlıkla baş etmek için arkadaşlık kurduğu belirtiliyor

PEKİ ARKADAŞLIK KURMALARI NEDEN ZOR?

New Jersey’den psikolog Dr. Frank Sileo, erkeklerin toplumsal baskı nedeniyle savunmasızlıklarını ve yakın arkadaşlığa olan ihtiyaçlarını göstermede zorluk yaşadığını ortaya koydu.

İnsanların hem sert hem de yumuşak bir mizaçla dünyaya geldiğini belirten uzman, sert yönlerimizin maskülen, yumuşak sayılabilecek davranışlarımızın ise feminen göründüğünü belirtiyor.

BİR ARKADAŞA İHTİYAÇ DUYMAK ZAYIFLIK GÖSTERGESİ Mİ?

Erkeklere doğdukları ilk günden beri ‘erkek’ olmaları ve ‘sert’ davranmaları gerektiği empoze edildiği için erkekler, zayıflıklarını göstermede zorluk çekiyor. Bir arkadaşa ihtiyaç duyma ise feminen bir davranış sayıldığı için bir nevi zayıflık göstergesi olarak kabul ediliyor.

ERKEKLER ZAYIF GÖRÜNMEK İSTEMİYOR

Zayıflıklarını ve ihtiyaçlarını sergileyemeyen bir erkek ise arkadaşlıktan ve onu feminen gösteren her şeyden uzak durmaya başlıyor. Yalnızlık, şiddet ve öfke problemleri ise bu noktada baş gösteriyor.

Uzmanlar, “İnsan doğamızla çarpışan bir kültürde yaşıyoruz. Eğer çocuklarımızı kendi doğasına aykırı bir şekilde büyütürsek, yetişkinliğe eriştiklerinde sosyal hayatlarında sorun yaşamaya başladıklarında şaşırmamalıyız” diyor.

Alıntı