- Takım
- Portsmouth FC
- Burç
- Koç
İtibar:
NickServ Set Parametreleri Nedir
Nickserv set, eşitli nick özelliklerini ve nick bilgilerini ayarlamak için kullanılır.
Ayrıntılı bilgi almak için "/ns help set " komutunu uygulayabilirsiniz.
Kullanım Şekli : /ns set seçenek parametre
Kullanım şeklinde belirtilen bu seçeneklerin ne anlama geldikleri ve alt parametreleri gösterilecektir.
¬ Password : Nickinizin şifresini değiştirmek için kullanılan seçenektir.
Kullanım Şekli : /ns set password eskişifre yenişifre
Örnek Anlatımı : /ns set password Haylaz1 Haylaz2
¬ Language : Servislerin size hitap edeceği dili değiştirmek için kullanılan şeçenektir. Hangi numaranın, hangi dili temsil ettiğini "/ns help set language" komutunu uygulayarak görüntüleyebiliriz.
Kullanım Şekli : /ns set language numara
Örnek Anlatım : /ns set language 1 (Bu komut ile hitap dili İngilizce olarak ayarlanmış olur. Türkçe dil numarası 12 dir.)
¬ Url : Belirtiğimiz URL adresini nickiniz için ilişkilendirmemiz için kullanılan seçenektir.
Kullanım Şekli : /ns set url http://Url adresiniz.
Örnek Anlatım : /ns set url Haylaz.NET - Sohbet Odaları, Chat , Mobil Sohbet Siteleri
Bilgi : Komutun uygulanışı esnasında, adres yazılırken adresin başına " http:// " veya " ftp:// " ifadeleri belirtilmek zorundadır.
¬ Kill : Nickinizin kill durumunu, yani nickinizi identify edebilmek için servisler tarafından size verilen süreyi
ayarlamanız için kullanılan seçenektir. Belirtilen bu süreyi ayarlayabilmeniz için, kullanılan bazı alt parametreler
mevcuttur. Bu alt parametreler; on, quick, immed ve off tur. Bu alt parametrelerin anlamları ve kullanım
şekilleri aşağıda belirtilmiştir.
Kullanım Şekli : /ns set kill parametre
Örnek Anlatım :
/ns set kill on ˃ Bu komut ile, servisler kullanıcının nicki identify etmesi için 1 dakika süre tanıyacaktır.
/ns set kill quick ˃ Bu komut ile, servisler kullanıcının nicki identify etmesi için 20 saniye süre tanıyacaktır.
/ns set kill immed ˃ Bu komut ile, servisler kullanıcının nicki identify etmesi için herhangi bir süre tanımayacak ve uyarmadan sunucudan atacaktır.
/ns set kill off ˃ Bu komut ile, servisler kullanıcıya nickin identify edilmesi için herhangi bir süre kısıtlamasında bulunmayacaktır.
¬ İnfo : Nickimize bilgi satırı eklememize olanak sunan şeçenektir. Komutun uygulanışı esnasında belirtilen bilgi satırı, nick info'sunda gözükecektir.
Kullanım Şekli : /ns set info bilgi satırı
Örnek Anlatım : /ns set info HaylazNET | NickServ Departman Görevlisi
¬ Secure : Nickimizin güvenlik seçeneğini ayarlamanıza yarayan seçenektir. Secure seçeneği aktif iken, "/ns access add ident@IP " komutu ile erişim listesine eklediğiniz bir maske üzerinden bağlansanız dahi, nickinizi kullanabilmeniz için nick şifrenizi "/ns identify şifre" komutu ile girmeniz gerekmektedir.
Eğer "ON" seçeneği seçilirse Secure özelliği aktif, "OFF" seçeneği seçilirse, Secure özelliği deaktif olacaktır.
Kullanım Şekli : /ns set secure parametre
Örnek Anlatım : /ns set secure ON|OFF
¬ Private : Nickinizin "/ns list " komutu ile çıkacak listede gözüküp gözükmeyeceğini ayarlayabileceğimiz seçenektir. Eğer "ON" seçeneği seçilirse. Private özelliği aktif, "OFF" seçeneği seçilirse Private özelliği deaktif olacaktır.
Kullanım Şekli : /ns set private parametre
Örnek Anlatım : /ns set private ON|OFF (Aktif durumda listede çıkmayacaktır.)
¬ Hide : Nick infomuza eklediğimiz bazı özellikleri, nick infomuzdan gizlememizi sağlayan seçenektir. Bu özellikler; Email, Usermask ve Quit'tir. Eğer "ON" seçeneği seçilirse Hide özelliği aktif, "OFF" seçeneği seçilirse Hide özelliği deaktif olacaktır.
Kullanım Şekli : /ns set hide parametre ON|OFF
Örnek Anlatım :
/ns set hide email ON ˃ (Nick infosunda, email adresi gözükmeyecektir.)
/ns set hide quit OFF ˃ (Nick infosunda, son çıkış mesajımız gözükecektir.)
/ns set hide usermask ON ˃ (Nick infosunda, son ident@host bilgileri gözükmeyecektir.)
¬ Timezone : Servisler tarafından gelen bilgiler içersinde gösterilen zaman dilimini değiştirmeye yarayan nickserv set özelliğidir. Timezone seçeneği hakkında ön bilgi almak için "/ns help set timezone " komutunu uygulayabilirsiniz.
Kullanım Şekli : /ns set timezone {UTC-Offset | Zaman-Dilimi | Default}
Kullanım şeklinde belirtilen parametrelerin ne anlama geldikleri, örneklendirmeleriyle beraber aşağıda gösterilecektir.
UTC-Offset : Bu özellik belirtildiğinde, kendi yerel saat ile UTC (Universel Coordinated) ya da GMT - ( Greenwich Mean Time ) arasındaki farkı "+" ya da "-" işaretleri kullanarak verilebilir. Bu işaretlerden sonraki rakamlar "hh:mm" şekinde olur. 'h' karakteri saati, 'm' karakteri dakikayı temsil eder.
Zaman-Dilimi : Bu özelliği belirtirken, "GMT" ve "EST" gibi zaman dilimi isimleri kullanmak gerekmektedir. Ancak zaman dilimleri isimlerinin servislere yabanci olma ihtimalinden ötürü, böyle bir durumda, UTC-Offset yöntemini kullanmalıyız.
Default : Bu özellik ile, servislerin standart zaman ayarlarına geri dönülmesi sağlanır.
EST : Bu özellik ile, zaman dilimi Doğu Avrupa standart zaman dilimine göre ayarlanır.
Aşağıdaki birkaç örnek ile Timezone pekiştirilecektir.
Örnek : /ns set timezone -7
Açıklama : Nickinizin zaman diliminin, UTC'den 7 saat daha geriye, yani 7 saat daha doğuya alınmasını sağlar.
Örnek : /ns set timezone +7:30
Açıklama : Nickinizin zaman diliminin, UTC'den 7 saat 30 dakika daha ileriye, yani batıya alınmasını sağlar.
Örnek : /ns set timezone default
Açıklama : Nickinizin zaman diliminin, servislerin standart zaman dilimine göre ayarlanmasını sağlar.
Örnek : /ns set timezone est
Açıklama : Nickinizin zaman diliminin, Doğu Avrupa standart zaman dilimine göre ayarlanmasını sağlar.
¬ Mainnick : Linkli nicklerimizden, ana nickimizi (mainnick) ayarlamamızı sağlayan seçenektir.
Kullanım Şekli : /ns set mainnick nick
Örnek Anlatım : /ns set mainnick Haylaz (Bu komut ile "Haylaz" nicki, linklenen nickleriniz arasından ana nickiniz olacaktır.)
DipNOT : Linkli nicklerinizden ana nickinizin hangisi olduğunu "/ns listlinks" komutunu uygulayarak görüntüleyebilirsiniz. Listelenen nickler arasında, " * " işareti ile belirtilen nick, ana nickinizi (mainnick) belirtir.