Güncel NÛh sÛresİ

• Konbuyu başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 25

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Alfabetik Sıraya Göre Sureler kategorisinde KraL tarafından oluşturulan NÛh sÛresİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 25 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Alfabetik Sıraya Göre Sureler
Konu Başlığı NÛh sÛresİ
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38

40,41.
Doğuların ve Batıların Rabbine yemin ederim ki, şüphesiz onların yerine daha iyilerini getirmeye bizim gücümüz yeter. Bizim önümüze geçilemez.​
SPACE.GIF

42.
Sen onları bırak, uyarıldıkları günlerine kavuşuncaya kadar batıl inançlarına dalsınlar ve oynasınlar.​
SPACE.GIF

43,44.
Dikili putlara akın akın gidercesine, gözleri inmiş, kendilerini zillet kaplamış bir halde mezarlarından süratle çıkacakları o günü hatırla! İşte o, uyarıldıkları gündür.​
SPACE.GIF

71 - NÛH SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sûrede başlıca, Nûh peygamberin mücadeleleri ve Nûh Tufanı konu edilmektedir. Sûre, adını konusundan almıştır.

Bismillahirrahmânirrahîm
SPACE.GIF

1.
Şüphesiz biz Nûh’u, kavmine, “Kendilerine elem dolu bir azap gelmeden önce kavmini uyar” diye peygamber olarak gönderdik.​
SPACE.GIF

2.
Nûh şöyle dedi: “Ey kavmim! Şüphesiz, ben sizin için apaçık bir uyarıcıyım.”​
SPACE.GIF

3,4.
“Allah’a ibadet edin. Ona karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin ki sizin günahlarınızı bağışlasın ve sizi belli bir vakte kadar ertelesin. Şüphesiz, Allah’ın belirlediği vakit gelince ertelenmez. Keşke bilseydiniz.”​
SPACE.GIF

5.
Nûh şöyle dedi: “Ey Rabbim! Gerçekten ben kavmimi gece gündüz (imana) davet ettim.”​
SPACE.GIF

6.
"Fakat benim davetim ancak onların kaçışını artırdı.”​
SPACE.GIF

7.
“Kuşkusuz sen onları bağışlayasın diye kendilerini her davet edişimde parmaklarını kulaklarına tıkadılar, elbiselerine büründüler, inanmamakta direndiler ve büyük bir kibir gösterdiler.”​
SPACE.GIF

8.
“Sonra ben onları açık açık davet ettim”.​
SPACE.GIF

9.
“Sonra, onlarla hem açıktan açığa, hem de gizli gizli konuştum.”​
SPACE.GIF

10.
“Dedim ki: ‘Rabbinizden bağışlama dileyin; çünkü o çok bağışlayıcıdır.'​