Güncel Piti - Kars

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Doğu Anadolu Bölgesi kategorisinde KraL tarafından oluşturulan Piti - Kars başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Doğu Anadolu Bölgesi
Konu Başlığı Piti - Kars
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Üyesi
Katılım
27 Kas 2025
Mesajlar
115
Tepkime puanı
8
IFGT Puan
18
Piti Malzemeleri Nelerdir
  • 500 g kuzu gerdan
  • 500 g kuzu incik
  • 200 g kuyruk yağı
  • 500 g nohut
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 tatlı kaşığı zerdeçal (sarıkök)
Piti Nasıl Yapılır
Kuzu gerdan, kuzu incik ve kuyruk yağı düdüklüde üzerini geçecek kadar suyla birlikte haşlanır. Haşlanan etlere 3 tatlı kaşığı zerdeçal ve haşlanmış nohut eklenip bir iki taşım daha kaynatılır. Domatesler kabuklarıyla birlikte halka halka ve biberler de iri iri doğranır. Kaplara (güveç de olabilir) önce birer adet et yerleştirilir. Etin nohutlu suyundan da ilave edilir. Domatesler ve biberler de yerleştirilip fırınlanır. Piti servise hazırdır.
Piti. Fotoğraf: Esnaflar Lokantası

Piti. Fotoğraf: Esnaflar Lokantası​

 
Geri
Üst Alt