- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Portakallı Pelte Tarifi
Portakallı pelte, kış aylarında sıklıkla bulunabilecek içi sulu ve güzel kokulu portakallar kullanarak yapılabilecek kolay ve pratik bir tatlı olarak biliniyor. Ayrıca pelte tarifleri; muhallebi, irmikli tatlılar ve çeşitli sütlü tatlılar için farklı bir katman olarak kullanılabilecek lezzetler. Gelin, “Portakallı pelte nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını birlikte keşfedelim.Hazırlanışı:
Adım 1
Portakallı pelte yapımı için portakalın birinin kabuğunu rendeleyelim.
Adım 2
İki portakalın suyunu sıkalım. Sonrasında portakal suyu, posası, rendelenmiş portakal kabuğu, su, şeker ve nişastayı ufak bir tencerede güzelce karıştıralım.
Adım 3
Karıştırdıktan sonra ocağa alalım. Koyulaşana kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim.
Adım 4
Portakallı pelte tarifi için pelteyi boşaltacağımız kaselerimizi su ile ıslatalım. Ocaktan aldığımız portakal peltesini kaselere eşit miktarda boşaltalım.
Adım 5
Kaselere boşalttığımız pelteler oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
Adım 6
Oda sıcaklığına gelen pelteleri buzdolabına koyalım ve en az beş veya altı saat olacak kadar bekletelim.
Adım 7
Dolapta bekleme süresinden sonra portakallı pelte kâselerini çıkartalım. Bu kâseleri ters çevirelim ve üzerlerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.