• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Sarıyer’in tarihi camisi yeniden hizmette

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 18

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Sarıyer’in tarihi camisi yeniden hizmette başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Sarıyer’in tarihi camisi yeniden hizmette
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
IFGT Süper Moderatör

İtibar:

Aziz Özenazizozen@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2025 07:00CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, cuma namazını restorasyonu tamamlanan İstanbul Sarıyer’deki Gümrükçü İshak Ağa Camii’nde kıldı.
Haberin DevamıCuma namazının ardından vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi: “Devlet-i Aliyye’de gümrük eminliği başta olmak üzere pek çok farklı vazifede bulunan ve camimizin de banisi olan merhum İshak Ağa’yı, burada rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Sırtını iki asırlık maziye yaslayan bu kıymetli ibadethanenin yapımında emeği geçen tüm büyüklerimizi, camimizin tüm hamilerini aynı şekilde minnetle anıyorum.BOĞAZ’IN GERDANINA İNCİ GİBİ KONDUYaşadığı dönemde dördü Beykoz’da, biri ise burada olmak üzere beş adet çeşmeyi İstanbulluların istifadesine sunan merhum İshak Ağa, Boğaz’ın gerdanına bir inci gibi kondurduğu bu güzel camiyi de milletimize kazandırmıştır.Aslına uygun olarak inşa ve restore edilen Gümrükçü İshak Ağa Camii’miz, 304 metrekare kapalı alana sahiptir. Kökhane mescit olarak düzenlenen camimizde, 120’si alt katta, 170’i ise üst katta olmak üzere aynı anda 200 kişi ibadet edebilecektir. Uzun ve titiz bir çalışmanın eseri olarak yeniden İstanbulluların hizmetine sunulan Gümrükçü İshak Ağa Camii’mizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Hayırseverlerimiz başta olmak üzere, caminin yapımında görev alan yüklenici firmamıza; işçi, mimar ve mühendislerimizin tamamına, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu güzel camide kılınacak namazların, edilecek duaların, okunacak ezanların; ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:#CUMHURBAŞKANI Erdoğan#Sarıyer#Gümrükçü İshak Ağa Camii

6830f1d83e0daf2b5359c8e8.jpg

5b1fac578f1ed723a46ae5e2.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt