• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

Yemek Tarifi Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde Barbie tarafından oluşturulan Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 715 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi
Konbuyu başlatan Barbie
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Barbie

Barbie

www.ircforumlari.gen.tr
Paylaşımcı Üye

İtibar:

imageMissing Alt Text

Tavada Antrikot ve Ispanaklı Patates Püresi Tarifi​

Akşam yemeklerinde misafirleriniz için klasik sunumların ötesine geçen bir tariftir. Et pişirmek ve yanında değişik bir garnitür servis etmek istiyorsanız antrikot ve ıspanaklı patates püresi yapılışı ile bunun için gayet uygun bir yemektir.

Hazırlanışı:
Adım 1
Tavada antrikot ve ıspanaklı patates püresi tarifi için ilk önce püreyi hazırlayalım. Kabuğu soyulan patatesler, büyük parçalar halinde doğrayıp bol tuzlu suda haşlayalım.

Adım 2
Haşlanan patatesleri kevgirle bir kenara alalım ve kaynar suya ıspanakları atalım. 30 saniye kadar haşladıktan sonra buzlu ya da soğuk su içine ıspanakları alalım.

Adım 3
Haşlanmış patatesleri, suyu sıkılmış ıspanakları, sıcak süt ve tereyağı ile beraber robotta düşük devirde püre olana kadar karıştıralım.

Adım 4
Hazır hale gelen püreye tuz ve karabiber ekleyelim. Sıkma torbasına aldığımız ıspanaklı püreyi kenarda bekletelim.

Adım 5
Antrikot ve ıspanaklı patates püresi tarifi için döküm tavamızın duman çıkaracak şekilde ısındığından emin olalım. Antrikot dilimlerinin iki tarafını da iri çekilmiş tuz ve tane karabiber ile marine edelim.

Adım 6
İyice kızan tavada iki tarafını da yakmadan mühürleyelim.

Adım 7
Etler mühürlendikten sonra tavaya sarımsak, kekik ve defne yapraklarını atalım. Tavanını ısısını kontrol ederek tereyağını kaşıkla et dilimlerinin üzerinde gezdirelim. Böylelikle otların yanmasını da önleyebiliriz.

Adım 8
Eti istenilen derecede pişirdikten sonra kenara alalım. Servisinde kullanılacak olan yufkayı 10 dakika kadar fırında ısıtalım.

Adım 9
Tavada antrikot ve ıspanaklı patates püresi için dilimlediğimiz meyveleri eti pişirdiğimiz tavada 30 saniye kadar çevirelim. Et ve garnitürler servise hazır.

Afiyet olsun.