- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 630
- Tepkime puanı
- 48
- Puanları
- 28
İtibar:

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
ADIM 1
Tencereye sıvı yağı koyalım. Şehriyeyi ilave edelim ve rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra tereyağını ekleyelim.
ADIM 2
10- 15 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinci 2-3 kez yıkayıp suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim. 1-2 dakika kadar kavuralım.
ADIM 3
Kaynar suyu pirince ekleyelim. Tuz, şeker ve limon suyu ekleyip karıştıralım.
ADIM 4
Kaynamaya başlayan pilavın kapağını kapatarak altını kısalım ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
ADIM 5
Pilav pişerken tencerenin kapağını açmayalım. Altını kıstıktan 10 dakika sonra 1 defa suyunu kontrol etmek için açabiliriz.
ADIM 6
Pilav piştikten sonra altı kapatalım ve tencerenin kapağı kapalı şekilde 15 dakika dinlendirerek servis edelim.
Afiyet Olsun…
Tencereye sıvı yağı koyalım. Şehriyeyi ilave edelim ve rengi dönünceye kadar kavuralım. Daha sonra tereyağını ekleyelim.
ADIM 2
10- 15 dakika ılık suda beklettiğimiz pirinci 2-3 kez yıkayıp suyunu süzelim ve tencereye ekleyelim. 1-2 dakika kadar kavuralım.
ADIM 3
Kaynar suyu pirince ekleyelim. Tuz, şeker ve limon suyu ekleyip karıştıralım.
ADIM 4
Kaynamaya başlayan pilavın kapağını kapatarak altını kısalım ve suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
ADIM 5
Pilav pişerken tencerenin kapağını açmayalım. Altını kıstıktan 10 dakika sonra 1 defa suyunu kontrol etmek için açabiliriz.
ADIM 6
Pilav piştikten sonra altı kapatalım ve tencerenin kapağı kapalı şekilde 15 dakika dinlendirerek servis edelim.
Afiyet Olsun…