• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Trump Meksika'ya asker göndermek istedi: Sheinbaum'dan 'Asla izin vermeyiz' çıkışı

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 23

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Trump Meksika'ya asker göndermek istedi: Sheinbaum'dan 'Asla izin vermeyiz' çıkışı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 23 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Trump Meksika'ya asker göndermek istedi: Sheinbaum'dan 'Asla izin vermeyiz' çıkışı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
0
AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2025 09:06Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, ABD Başkanı Donald Trump'ın uyuşturucu kartelleriyle mücadele kapsamında ülkesine asker gönderme teklifini reddettiğini belirtti.
Haberin DevamıTexcoco kentinde düzenlenen etkinlikte konuşan Sheinbaum, gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Trump'ın "Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede size nasıl yardımcı olabiliriz? ABD ordusunun desteğini sunuyorum" dediğini kaydetti.Sheinbaum, bunun üzerine Trump'a şu karşılığı verdiğini bildirdi:"Ve ona ne dedim biliyor musunuz? Hayır, Başkan Trump. Toprak dokunulmazdır, egemenlik satılamaz. Buna gerek yok. İş birliği yapabiliriz, birlikte çalışabiliriz ama siz kendi topraklarınızda, biz kendi topraklarımızda. Bilgi paylaşabiliriz fakat ABD ordusunun Meksika topraklarında bulunmasını asla kabul etmeyeceğiz."Trump ile işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Sheinbaum, "Meksika, özgür, bağımsız ve egemen bir ülkedir. Meksika halkı bunu istiyor ve devlet başkanı olarak ben de her zaman bunu savunuyorum" ifadelerini kullandı.Haberin DevamıWall Street Journal'ın 2 Mayıs'taki haberine göre Trump'ın 16 Nisan'da Sheinbaum ile yaptığı telefon görüşmesinde göndereceği ABD askerlerinin Meksika'daki kartellere karşı yardım edebileceğini söylediği öne sürülmüştü.Gözden KaçmasınEl Salvador Devlet Başkanı Bukele'nin çetelerle gizli anlaşmalar yaptığı iddiasıHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Trump#Meksika#Claudia Sheinbaum

681703bef9612a0a85258fb7.jpg

68168dfa544b97f2965ba5b4.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri