• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Trump ve Harvard arasındaki savaş devam ediyor: ABD'nin en köklü üniversitesine yeni federal fon verilmeyecek

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 58

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Trump ve Harvard arasındaki savaş devam ediyor: ABD'nin en köklü üniversitesine yeni federal fon verilmeyecek başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 58 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Trump ve Harvard arasındaki savaş devam ediyor: ABD'nin en köklü üniversitesine yeni federal fon verilmeyecek
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye

İtibar:

DHAOluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2025 10:15ABD Eğitim Bakanlığı, Harvard Üniversitesi'ne yeni federal fon sağlanmayacağını açıkladı. Bakanlık, bu kararın Harvard'ın Beyaz Saray'ın taleplerini yerine getirmemesi nedeniyle alındığını belirtti.
Haberin DevamıABD Eğitim Bakanı Linda McMahon, Harvard Üniversitesi Rektörü'ne gönderdiği yazılı bildirimde, üniversitenin ABD'ye karşı eleştirel tutum sergileyen yabancı öğrencileri kabul etmesinin yükseköğretim sistemini tartışmalı hale getirdiği görüşünü iletti.Donald Trump yönetimin, federal yasalara uymayı taahhüt ettiği sürece Harvard'a federal fon sağlamaya devam etmeye istekli olduğunu aktaran McMahon, "Harvard her şekilde yasal yükümlülüklerine, etik ve güvene dayalı görevlerine, şeffaflık sorumluluklarına ve her türlü akademik titizliğe uymakta başarısız olmuştur" diye konuştu.Yetkililer, kararın yalnızca araştırma hibelerini kapsadığını ve öğrencilere yönelik öğrenim yardımlarının etkilenmeyeceğini kaydetti.Gözden KaçmasınAvukatlarından Rümeysa Öztürk'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama: 'Astım krizi atakları ağırlaşıyor'Haberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Trump#Harvard Üniversitesi#Fon

6819b6ef9f080fe2395259a1.jpg

681992f89f080fe23952587a.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri