Trump'tan Putin'e yeni süre: 10-12 gün... 'Gazze'de artık çitler olmayacak'

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 20

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Trump'tan Putin'e yeni süre: 10-12 gün... 'Gazze'de artık çitler olmayacak' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 20 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Trump'tan Putin'e yeni süre: 10-12 gün... 'Gazze'de artık çitler olmayacak'
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
HABER MERKEZİ/AAOluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2025 15:15ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna-Rusya savaşında ateşkes süreci ile ilgili konuşarak, "Başkan Putin beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok hayal kırıklığına uğradım. Ona verdiğim 50 günlük süreyi kısaltacağım" dedi. Trump, Putin'e yeniden süre verdiğini belirtirken bu sürenin "10-12 gün" olacağını belirtti. "Netanyahu ile Gazze planımız var" diyen Trump, Gazze Şeridi'nde artık çitlerin olmayacağını söyledi.
Haberin DevamıTrump ile İngiltere Başbakanı Starmer, pazartesi günü İskoçya'da "geniş kapsamlı görüşmeler" için bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Ukrayna Savaşı, Orta Doğu'daki durum ve ticari ilişkilerin yer aldığı duyuruldu.İki isim arasındaki görüşmenin, Trump'ın İskoçya'daki golf kulübü Turnberry'de gerçekleşmesi bekleniyor.Trump, ikili görüşme öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gazze hakkında çok konuşacağız" dedi.Trump, Ukrayna'daki savaşa ilişkin, Putin'in "Kiev gibi bir şehre roket fırlattığını ve bir huzurevinde ya da benzeri bir yerde çok sayıda insanı öldürdüğünü" ifade ederek, "Bakmamız gerekecek. Ona (Putin'e) verdiğim 50 günlük süreyi daha aza indireceğim çünkü (vereceği) yanıtı zaten bildiğimi düşünüyorum" diye ekledi.Haberin Devamıİngiltere Başbakanı Keir Starmer ile İskoçya'da bir araya gelen Trump, gazetecilere verdiği demeçte, "Başkan Putin beni hayal kırıklığına uğrattı, hem de çok hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden ona verdiğim 50 günlük süreyi kısaltacağım" diye konuştu.Trump, ateşkes konusunda ilerleme kaydedilmediğini "Yeni bir gün vereceğim. Bugünden itibaren 10-12 günlük bir süre olacak. Beklememizin bir anlamı yok çünkü herhangi bir ilerleme kaydedemedik." sözleriyle ifade etti.Trump sözlerine "3 noktada bir ateşkes olacağını düşünüyorduk. Ancak birden füzelerin Kiev'e ve diğer bölgelere uçtuğunu gördük. Ben de 'Bu ne?' diye sordum. 3-4 saat önce konuşmuştuk. Sanki anlaşma varmış gibi gözüküyordu. 'Bir daha bu adamla konuşmayacağım' dedim. Bu birçok kez yaşandı. Bundan hoşlanmıyorum." sözleriyle devam etti.Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Andriy Yermak, Trump'ın açıklamasına ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Başkan Trump'a, kararlı duruşu ve net bir 'güçle barış' mesajı verdiği için teşekkürler. ABD, güçle liderlik ettiğinde, diğerleri iki kere düşünür" ifadelerini kullandı.Gözden KaçmasınTrump’tan Putin’e 50 günlük ültimatom: Kiev’e silah Rusya’ya yaptırımHaberi görüntüleTRUMP'IN RUSYA'YA YAPTIRIM TEHDİDİTrump, 14 Temmuz'da NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulunarak, "Ben çok mutsuzum. Rusya’ya karşı memnun değilim, bunu konuşacağız. Başka bir gün karar vereceğiz, çok mutsuzum kendisine karşı, 15 gün içinde anlaşmada bulunamazsak çok sert gümrük vergileri uygulayacağız. İkincil vergiler olacak" demişti.Haberin DevamıTrump, 50 gün içinde anlaşma olmazsa ikincil gümrük vergileri uygulanacağını ve oranın yüzde 100’e çıkacağını söylemişti. İkincil vergiler kapsamında Rusya’nın ticaret ortaklarını hedef alacaklarını kaydeden Trump, ikincil vergilerin uygulanması için Kongre onayının gerekmediğini belirtmişti.Rutte de ABD’nin Ukrayna’ya yoğun silah desteğinde bulunacağını ifade etmişti.Analistlere göre, Ukrayna savaşının ardından Rus doğal kaynaklarının en büyük alıcısı olan Çin, Hindistan ve Brezilya gibi ticaret ortakları vergi tehdidi nedeniyle Rusya ile ticareti keserse, ülkenin Ukrayna işgali için ayıracağı maddi kaynakları büyük bir darbe alacak.Haberin Devamı"GAZZE'DE ARTIK ÇİTLER OLMAYACAK"Starmer ile ortak basın toplantısı düzenleyen Trump, şöyle konuştu:

"Netanyahu ile Gazze planımız var. Çok iyi işler çıkardık ve Başbakan'dan da büyük destek gördük. Ne zmana desteğe ihtiyacımız olsa destek oldunuz, teşekkür ederim. Gazze Şeridi'nde ihtiyaçları karşılamak için gerekeni yapacağız. Gıda sığınakları kuracağız, fonlar oluşturacağız. Milyonlarca dolar sahibiyiz, bu büyük bir miktar. Diğer uluslar da bize katılacak. Gıda merkezleri kuracağız insanların geleceği yerlere. Sınırlar ve çitlker olmayacak. Yemeği, gıdayı metrelerce uzaktan görebilecekler. Orada çitler oluyordu. Artık çitler olmayacak İnsanların gıdaları alma konusunda herhangi bir engelle karşılaşmayacağından emin olacağız. Siz de gördünüz oraya çitler kurmuşlar. Daha önce havadan gıda bırakmıştık ve insanlar bunlara koşmuştu. Oraya gideceğiz ve gıda dağıtacağız. (İngiltere de) Onlar da orada bizimle olacak"Haberin Devamı"SİVİL NÜKLEERİ GELECEĞİN PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ"İngiltere Başbakanı Starmer, nükleer enerjiye yönelik yatırımlara ilişkin "Sivil nükleeri geleceğin büyük bir parçası olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.Trump ise, "Nükleer enerji konusunda yeni gelişmeler var. Rolls Royce'un nükleer tesisi olacak. Bunlar küçük tesisler olacak. Küçük olsalar da güçlü ve güvenli olacaklar. Birden fazla tesisi birbirine bağlayacaklar. Ülke olarak çok iyi ilerliyoruz. (Starmer) Çok güçlü ve saygın bir insan. Teşekkür ediyorum. Normalde desteğiniz olmasa yapabileceğimiz şeyleri yapamazdık. Anlaşmamız çok iyi oldu." şeklinde konuştu.TRUMP'TAN İRAN'A YENİ TEHDİTİran'ın nükleer geliştirmeler konusundaki ısrarına değinen Trump, şu açıklamalarda bulundu:Haberin Devamı"İsrail çok şey yapabilir. İran, kendilerini son anlaşmaya dahil etti ki nükleer olasılıklarını ortadan kaldırdık. Yeniden başlayabilirler ancak yaparlarsa yine yok edeceğiz. Tek bir parmak sallamamızla bunu yaparız. İran kötü sinyaller gönderiyor ve bunu yapmamalılar. Konuşmamaları gereken şeyler hakkında konuşuyorlar."Gözden KaçmasınTrump ılımlı bakıyor, Kremlin’in zirve için acelesi yokHaberi görüntüleMOSKOVA BORSASI TRUMP'IN AÇIKLAMASIYLA DÜŞÜŞE GEÇTİMoskova Borsası (MOEX), ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna’da ateşkes için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e verdiği "50 günlük" süreyi kısaltacağını açıklamasının ardından düşüşe geçti. Haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlayan MOEX, Trump’ın açıklamalarının ardından 1,08 değer kaybederek 2.743 puanın altına inerken, dolar bazlı RTS endeksi de yüzde 1,07 düşüşle 1087 puanın altına geriledi. Rus rublesi ise dolar karşısında yüzde 0,94 değer kaybederken, dolar/ruble paritesi 80,45 seviyesine çıktı.Gözden KaçmasınRusya gece saldırdı: NATO harekete geçti... Saldırı sırasında jetler havalandıHaberi görüntüleRUSYA'DAN 'SAVAŞA DEVAM' YANITIKremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Trump'ın Putin'i doğrudan hedef alan sözler söylediğine dikkat çekerek, söz konusu ifadelerin savaşın devam edeceğine işaret ettiğini bildirmişti.ABD, NATO ve Brüksel’de Ukrayna’ya ilave silah sevkiyatına yönelik alınan kararları eleştiren Peskov, "Bu alınan kararların, Ukrayna tarafından barış işareti yerine "savaşın devam edilmesine yönelik bir sinyal" olarak algılandığından şüphe yoktur" açıklamasını yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:#ABD#Putin#Trump

68877083ad690a0b84e74b7b.jpg

687588bac25059b6e309090a.jpg

688770d1ad690a0b84e74b7d.jpg

6885597ead690a0b84e74547.jpg

68875b800927aa718fcc1395.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri