• Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.

Tülay öğretmenin yöntemi takdir topluyor: Derslerin bir bölümünü böyle işliyor

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 29

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Tülay öğretmenin yöntemi takdir topluyor: Derslerin bir bölümünü böyle işliyor başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 29 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Tülay öğretmenin yöntemi takdir topluyor: Derslerin bir bölümünü böyle işliyor
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
IFGT Süper Moderatör

İtibar:

AAOluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2025 11:40Diyarbakır'da sınıf öğretmeni Tülay Dündar, görev yaptığı Silvan ilçesinin kırsal Gürpınar Mahallesi'ndeki okulda derslerin bir bölümünü doğada işliyor. Öğrencilerinin iyi bir eğitim alabilmesi için çaba gösterdiğini söyleyen Tülay Dündar, Doğanın canlandığı ilkbaharda öğrencileriyle açık alanda daha çok vakit geçirmeye çalıştığını ifade eden Dündar, onların psikososyal gelişimi için de bunun önemli olduğunu belirtti.
Haberin DevamıAdıyamanlı öğretmen Dündar, 4 yıl önce Silvan'ın Gürpınar Mahallesi'ndeki Dönenkaya İlkokulu'na atandı.Dündar, haftanın bir günü evlerin bahçelerinde ve açık alanda ders işleyerek öğrencilerini doğayla buluşturarak onlara çevre bilinci aşılıyor.Sağlıklı beslenme için önemli olan yoğurt tüketimi konusunda da bilinç oluşturmak isteyen Dündar, taze sağılan sütü kaynatarak hazırladığı yoğurttan ayran yapıp öğrencilerine ikram ediyor.Haberin Devamı"KEYİFLE DERSİ DİNLİYORLAR"Tülay Dündar, AA muhabirine, öğrencilerinin iyi bir eğitim alabilmesi için çaba gösterdiğini söyledi.Doğanın canlandığı ilkbaharda öğrencileriyle açık alanda daha çok vakit geçirmeye çalıştığını ifade eden Dündar, onların psikososyal gelişimi için de bunun önemli olduğunu belirtti.Dündar, eğitim ortamının sadece dört duvar arasından ibaret olmadığını dile getirerek, "Öğrencileri böyle yeşil alanlarla buluşturmak çok keyifli. Keyifle dersi dinliyorlar. Çocuklar dersleri bu ortamda çok severek öğreniyorlar. Çocuklar aslında doğada çok fazla şey öğreniyorlar. Doğayı nasıl korumaları gerektiğini de öğreniyorlar. Bu onların ileriki yaşantıları için de kazanım. Bu doğal ortamda hem ayranımızı içiyoruz hem de dersimizi çok keyifli işliyoruz." dedi.Haberin DevamıÇocukların ev yerine böyle açık alanlarda doğal ürünleri tüketmeyi daha çok sevdiğini anlatan Dündar, velilerin de katkısıyla onlardan süt temin edip, yoğurt hazırladığını, çocuklara ayran yapıp ikram ettiğini belirtti.Kışın da sobada kaynattığı sütü çocuklara ikram edeceğini ifade eden Dündar, çocukların temel yaşam becerilerini geliştirmeye yönelik aktiviteler yaptığını kaydetti.Dündar, mahalledeki bağ ve bahçeler ile yeşil alanları eğitim için değerlendirdiklerini söyledi.Haberin Devamı"DOĞADA DERS İŞLEMEYİ DAHA ÇOK SEVİYORUM"Öğrencilerden 10 yaşındaki Havin Baykıt, haftada bir gün doğada ders işlemeyi sevdiğini belirterek, burada kitap da okuduklarını anlattı.Baykıt, "Dere kenarındayız. Öğretmenimiz ayran yaptı. Burada bir sürü bitki, ağaç ve kuş var. Hem ders işliyoruz hem oyun oynuyoruz." dedi.Muhammed Ali Silvanlı ise arkadaşlarıyla yeşil alanda, doğada ders işlemenin keyifli olduğunu belirtti.Silvanlı, "Doğada ders işlemeyi daha çok seviyorum. Haftanın bir günü de olsa buralara geliyoruz. Öğretmenimiz bize ayran yapıyor. Deredeki suyun ve kuşların sesi çok güzel." diye konuştu.Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:#Öğretmen#Diyarbakır#Tülay Dündar

682d90e8ce2896f7ed27a857.jpg

682d910bce2896f7ed27a880.jpg

682d910bce2896f7ed27a87a.jpg

682d910bce2896f7ed27a878.jpg

682d910bce2896f7ed27a882.jpg

682d910bce2896f7ed27a875.jpg

682d910bce2896f7ed27a872.jpg

682d910ace2896f7ed27a870.jpg

682d910ace2896f7ed27a86e.jpg

682d910ace2896f7ed27a86c.jpg

682d910ace2896f7ed27a868.jpg

682d910ace2896f7ed27a869.jpg

682d910ace2896f7ed27a866.jpg

682d9108ce2896f7ed27a85e.jpg

682d9108ce2896f7ed27a85a.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt