Güncel TÛr sÛresİ

• Konbuyu başlatan KraL
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 26

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Alfabetik Sıraya Göre Sureler kategorisinde KraL tarafından oluşturulan TÛr sÛresİ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 26 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Alfabetik Sıraya Göre Sureler
Konu Başlığı TÛr sÛresİ
Konbuyu başlatan KraL
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KraL

KraL

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38

52.
İşte böyle! Onlardan öncekilere hiçbir peygamber gelmemişti ki,“O bir büyücüdür” yahut “bir delidir” demiş olmasınlar.​
SPACE.GIF

53.
Onlar bunu birbirlerine tavsiye mi ettiler (ki hep aynı şeyleri söylüyorlar)? Hayır, onlar azgın bir topluluktur.​
SPACE.GIF

54.
Onun için, onlardan yüz çevir. Artık kınanacak değilsin.​
SPACE.GIF

55.
Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt mü’minlere fayda verir.​
SPACE.GIF

56.
Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.​
SPACE.GIF

57.
Ben, onlardan bir rızık istemiyorum. Bana yedirmelerini de istemiyorum.​
SPACE.GIF

58.
Şüphesiz Allah rızık verendir, güçlüdür, çok kuvvetlidir.​
SPACE.GIF

59.
Şüphesiz zulmedenler için (önceki müşrik) arkadaşlarının azap payı gibi payları vardır. Artık azabımı acele istemesinler.​
SPACE.GIF

60.
Uyarıldıkları günlerinden dolayı vay o inkar edenlerin haline!​
SPACE.GIF

52 - TÛR SÛRESİ
Mekke döneminde inmiştir. 49 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “et-Tûr” kelimesinden almıştır. Tûr, dağ demektir. Burada Hz. Mûsâ’ya ilk vahyin geldiği, Sina Yarımadası’nın güneyindeki Sina dağı kastedilmektedir. Sûrede başlıca, ahiret halleri, kâfirlerin karşılaşacakları ceza, mü’minlerin mükâfatları konu edilmekte ve müşriklerin Hz. Peygamber hakkındaki batıl iddiaları reddedilmektedir.

Bismillahirrahmânirrahîm
SPACE.GIF

1,2,3,4,5,6,7.
Tûr’a, yayılmış ince deri sayfalara düzenle yazılmış kitaba, “Beyt-i Ma’mur”a1, yükseltilmiş tavana (göğe), kabaran denize andolsun ki, şüphesiz Rabbinin azabı mutlaka gerçekleşecektir.​
SPACE.GIF

8.
Onu geri çevirecek hiçbir şey yoktur.​
SPACE.GIF

9.
O gün gök şiddetle sallanıp çalkalanır.​
SPACE.GIF

10.
Dağlar yürüdükçe yürür.​
SPACE.GIF

11,12.
İşte o gün, içine daldıkları dünya zevki içinde eğlenip oyalanan yalanlayıcıların vay haline!​
SPACE.GIF

13,14.
Cehennem ateşine itilip atılacakları gün onlara, “İşte bu yalanlamakta olduğunuz ateştir” denilir.​