Türk Kızılay'ın yardım TIR'ları Refah'tan Gazze'ye giriş yapmaya başladı

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 51

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Türk Kızılay'ın yardım TIR'ları Refah'tan Gazze'ye giriş yapmaya başladı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 51 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Türk Kızılay'ın yardım TIR'ları Refah'tan Gazze'ye giriş yapmaya başladı
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
AAOluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2025 12:28Türk Kızılay, kıtlıkla mücadele eden Gazzeliler için gönderilen ve yaklaşık 3 bin ton gıda taşıyan 165 TIR'ın, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye giriş yapmaya başladığını bildirdi. Yaklaşık 3 bin ton gıdadan oluşan yardım, 50 bin kişinin bir aylık gıda ihtiyacına denk geliyor.
Haberin DevamıKurumdan yapılan açıklamaya göre, Gazze'de tüm zorluklara rağmen insani acıyı hafifletmek için çalışan Türk Kızılay, İsrail güçlerinin insani yardım geçişine geçici olarak izin vermesinin ardından TIR'ların geçişini başlattı.Mısır Kızılayı ile işbirliği içinde çalışan Türk Kızılay ekipleri, yardımların en kısa sürede Gazze halkına ulaşması için çalışmayı sürdürüyor.Çatışmaların ilk gününden bu yana Gazze'de aşevi faaliyetiyle günlük sıcak yemek desteği sağlayan Türk Kızılay, bölgeye Ürdün üzerinden yardım girişi sağlamak için de Ürdün Kızılayı ile koordinasyon halinde çalışıyor.Gözden KaçmasınAşırı sağcı bakanın Mescid-i Aksa provokasyonu İsrail'i karıştırdı: 'Amacı ateşkesi engellemek'Haberi görüntüle"FİLİSTİN KIZILAYI'NA SALDIRIYI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ" Haberin DevamıAçıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, İsrail güçlerinin dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistin Kızılayı merkezine düzenlediği saldırıyı kınadı.Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şunları ifade etti:"Yardım ulaştırmak için büyük çaba harcanan Gazze'de, bu yardımları canı pahasına dağıtan Filistin Kızılayı çalışanlarının hedef alınması bizler için derin bir üzüntü kaynağı. Ne yazık ki bir yardım çalışanı yaşamını yitirdi, ikisi ağır yaralandı. Kardeş kuruluşumuz Filistin Kızılayı'na yönelik bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. 6 Ekim'den bu yana Gazze'de hayatını kaybeden insani yardım çalışanı sayısı 480'e ulaştı. Yardım çalışanları hedef değildir ve bu saldırılar sadece uluslararası hukukun değil, insanlığın da açık bir ihlalidir. Türk Kızılay olarak bir kez daha çağrımızı yineliyoruz, Gazze'de kalıcı bir ateşkes sağlanmalı, siviller ve yardım çalışanları korunmalıdır."Gözden KaçmasınGazze açlıktan ölmeye devam ediyor: 5 kişi daha hayatını kaybettiHaberi görüntüle165 TIR'LA 50 BİN KİŞİNİN 1 AYLIK İHTİYACI KARŞILANABİLİRGazze'ye gönderilen yaklaşık 3 bin tonluk gıda yardımını taşıyan 165 TIR'ın Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye giriş yapmaya başladığını anımsatan Yılmaz, söz konusu gıdaların yaklaşık 50 bin kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayabileceğine dikkati çekti.Haberin DevamıYılmaz, "Rakamlar içimizi rahatlatacak düzeyde asla değil. Böyle bir haftalık serbest bırakmalarla, kısıtlı yardım girişlerinin oradaki ızdırabı hafifletmesi mümkün değil. Biz hala aynı noktadayız. Bu insani yardım erişiminin sürekli olarak ve kısıtlama konulmaksızın açılması lazım." diye konuştu.Gazze'nin günde 450 tırın normal şartlarda girdiği ve ihtiyacın o şekilde karşılanan bir yer olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İnsani yardım koridorunun kapatılmaması çağrımı tekrar yinelemek istiyorum. Oradaki mağduriyetin, ızdırabın bir an önce kalıcı ateşkesle sona ermesi, erdirilmesi konusundaki çağrımı yinelemek istiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Türk Kızılayı#Gazze#Yardım TIR'ları

68907d1e991269607790b659.jpg

689064222145858be9b0e460.jpg

689068dd89304a498e466eeb.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri