• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Okey Sitemiz Açıldı - Haylaz.NET 📌 Okeyodalari.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna! TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

UNESCO’dan öğretmenlere küresel vatandaşlık kılavuzu

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde IF Editör - Buğra Eviner tarafından oluşturulan UNESCO’dan öğretmenlere küresel vatandaşlık kılavuzu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 42 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı UNESCO’dan öğretmenlere küresel vatandaşlık kılavuzu
Konbuyu başlatan IF Editör - Buğra Eviner
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan IF Editör - Buğra Eviner

IF Editör - Buğra Eviner

IRCForumlari.Gen.Tr - Editörü
Editör

İtibar:

UNESCO, bu yıl 19 Mart’ta ilk kez kutlanacak Uluslararası Dijital Öğrenme Günü nedeniyle öğretmenlere yönelik olarak “Dijital Çağda Küresel Vatandaşlık Eğitim Kılavuzu” yayınladı.
Haberin DevamıEğitimcilerin dijital okuryazarlık gibi kavramları müfredata eklemeleri ve dijital çağda küresel vatandaşlık kavramını benimsemeleri için yayımlanan kılavuzda, en çok dikkat çeken konuların başında nefret söylemi ve çevrimiçi şiddet artışı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl dünyada 15-24 yaş arası gençlerin yüzde 79’unun internet kullandığı bildirilen kılavuzda, çevrimiçi şiddetin eğitim boyutuna şöyle dikkat çekildi: “Araştırmalara göre; cinsiyet normlarından etkilenen zorbalık da dahil olmak üzere nefret söylemi biçimleri hem erkek hem de kız öğrencilerin akademik performansı üzerinde kalıcı bir olumsuz etkiye sahip. Eğitimcilerin; eleştirel tartışma, sınıf diyaloğu ve aktif katılımın temel pedagojik bileşeni olan ifade özgürlüğüyle ilgili normlar ve haklar hakkında eğitim verme konusunda desteklenmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:#UNESCO#Dijital Öğrenme Günü#Dijital Çağda Küresel Vatandaşlık

65f6188d1f7471793045feda.jpg

UNESCO, bu yıl 19 Mart’ta ilk kez kutlanacak Uluslararası Dijital Öğrenme Günü nedeniyle öğretmenlere yönelik olarak “Dijital Çağda Küresel Vatandaşlık Eğitim Kılavuzu” yayınladı.
Haberin DevamıEğitimcilerin dijital okuryazarlık gibi kavramları müfredata eklemeleri ve dijital çağda küresel vatandaşlık kavramını benimsemeleri için yayımlanan kılavuzda, en çok dikkat çeken konuların başında nefret söylemi ve çevrimiçi şiddet artışı bulunuyor. Geçtiğimiz yıl dünyada 15-24 yaş arası gençlerin yüzde 79’unun internet kullandığı bildirilen kılavuzda, çevrimiçi şiddetin eğitim boyutuna şöyle dikkat çekildi: “Araştırmalara göre; cinsiyet normlarından etkilenen zorbalık da dahil olmak üzere nefret söylemi biçimleri hem erkek hem de kız öğrencilerin akademik performansı üzerinde kalıcı bir olumsuz etkiye sahip. Eğitimcilerin; eleştirel tartışma, sınıf diyaloğu ve aktif katılımın temel pedagojik bileşeni olan ifade özgürlüğüyle ilgili normlar ve haklar hakkında eğitim verme konusunda desteklenmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:#UNESCO#Dijital Öğrenme Günü#Dijital Çağda Küresel Vatandaşlık

606ef67818c7732e74c80cdd.jpg