Washington’da Trump-Mamdani zirvesi… ‘Anlaşmazlıkları çözebiliriz’

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Dünyadan Haberler kategorisinde Hera tarafından oluşturulan Washington’da Trump-Mamdani zirvesi… ‘Anlaşmazlıkları çözebiliriz’ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Dünyadan Haberler
Konu Başlığı Washington’da Trump-Mamdani zirvesi… ‘Anlaşmazlıkları çözebiliriz’
Konbuyu başlatan Hera
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Hera

Hera

IFGT Silver üye
IFGT Puan
20
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2025 07:00ABD Başkanı Donald Trump, New York’un ilk Müslüman belediye başkanı olan Zohran Mamdani’yi Beyaz Saray’da ağırladı.
Haberin DevamıDaha önce ‘komünist deli’ dediği Mamdani için Trump bu sefer, “New York’ta harika çalışmalar yapacak” ifadelerini kullandı. İki lider baş başa görüşmenin ardından Oval Ofis’te gazetecilere açıklamalarda bulundu. ABD Başkanı, çok güzel bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Güzel bir toplantı oldu. New York’un iyi olmasını istiyoruz. Ortak yönlerimizden söz ettik. Mamdani’ye yardım edeceğiz. Anlaşmazlıklarımız olabilir ama iyi bir iş çıkaracağız” dedi. Trump, Mamdani’nin New York’ta ‘harika çalışmalar’ yapacağını da vurguladı.GÜNDEM HAYAT PAHALILIĞIMamdani de Trump ile yaptığı görüşmeden memnun olduğunu belirterek, ABD’nin en pahalı şehrinde yaşam mücadelesi veren 8.5 milyon New Yorkluya uygun fiyatlı konut sağlama dahil, kentin ihtiyaçlarına odaklanan verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Mamdani, “Kiralardan, market alışverişlerinden, kamu hizmetlerinden bahsettik. Başkan ile geçirdiğim zamandan ve sohbetten memnun kaldım. Birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” diye konuştu. Uganda doğumlu 34 yaşındaki Mamdani’yi Trump seçim kampanyası boyunca ‘komünist deli’ olarak nitelemiş, hatta kentin başına geçmesi halinde New York’a federal fon aktarımını asgari seviyeye indirebileceğini söylemişti.Gözden KaçmasınKomisyonun finali İmralı’daHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Siyaset#Trump#Mamdani

6920ff68cf579f4e5063d827.jpg

6920edffcf579f4e5063d7db.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri