• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

YKS’de tercih kılavuzu

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 18

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan YKS’de tercih kılavuzu başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı YKS’de tercih kılavuzu
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
EĞİTİM SERVİSİOluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2025 07:00ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ‘Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu’nu önbilgi amaçlı olarak yayımladı.
Haberin DevamıAdaylar tercihlerini, 1 Ağustos itibariyle, ÖSYM’nin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak yapabilecek. Tercih işlemleri, 13 Ağustos’ta sona erecek. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 1-3 Eylül arasında alınacak.DUYURULARI TAKİP EDİNÖSYM takvimine göre 1 Ağustos’ta tercih sürecinin başlamasıyla birlikte YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun aslı da yayımlanacak. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, dün yayımlanan önkılavuz ile ilgili “Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor” denildi.Haberin DevamıSONUÇLAR İNTERNETTENKılavuza göre; merkezî yerleştirme, adayların yerleştirme puanlarına, tercihlerine ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşullarına göre bilgisayar ortamında yapılacak. Tüm kontenjan türleri için yerleştirmede öncelik sırası, devlet üniversitelerinde genel kontenjan, okul birincisi, depremzede adaylar, 34 yaşını tamamlamış kadınlar; Vakıf yükseköğretim kurumlarında genel kontenjan, şehit eş ve çocukları, gazi eş ve çocukları ile gazi olan adaylar kontenjanı, depremzede adaylar kontenjanı şeklinde olacak. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin sonuçların yer aldığı internet sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ek yerleştirme yapılacak. TERCİHİN ALTIN KURALLARI - Eğitim uzmanı Salim Ünsal, kılavuzun açıklanmasının ardından önemli uyarılarda bulundu:- Son dakikaya bırakmayın: Tercihinizi erkenden girin, onaylamayı unutmayın. Son gece sistem kilitlenirse emekleriniz boşa gidebilir.- Kod hataları can sıkıyor: Program kodlarını girerken çok dikkatli olun. Burslu sanıp ücretli bölüm yazan çok öğrenci oldu bugüne kadar. Kodun karşısında çıkan bölümü mutlaka kontrol edin.Haberin Devamı- İster 1 tercih yapın, ister 24: Tek tercih de serbest, 24 tercih de. Tamamı 4 yıllık da olabilir, 2 yıllık da. Karışık liste yapmanızda sorun yok.- Bazı bölümler özel şart isteyebilir: Boy-kilo, sağlık raporu, dil yeterliliği, yurt dışı eğitimi gibi özel istekleri olan bölümler var. Listenize almadan önce bu özel şartları mutlaka kontrol edin.- Listeyi geniş tutun, sadece sıralamanıza takılmayın: Hem yukarıdan hem aşağıdan tercihlerle dengeli bir liste oluşturun. Burslu vakıf bölümleri özellikle sürprizlere açık, dikkatli olun.- Şifrenizi kimseyle paylaşmayın: Başkasının yaptığı işlem yüzünden mağdur olmayın.- Her söze kanmayın: Etrafta çok fazla fikir var. Sosyal medyada, çevrenizde, kursta, okulda herkes bir şey söylüyor. Kime kulak vereceğinizi iyi seçin. Sizi yönlendiren kişiye güvenmiyorsanız, uzak durun.
Haberle ilgili daha fazlası:#ÖSYM#Salim Ünsal#YKS

688aa8a0b310f65a80508e20.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri