Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

11’i de Adnan Menderes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
11’i de Adnan Menderes

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
27 Mayıs’ın yıldönümünde 81 ilden Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gelen 300 öğrenci arasında isimleri Adnan Menderes olan 11 öğrenci de yer aldı.
Haberin DevamıTürkiye’nin 81 ilinden öğrenciler ve öğretmenler, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda buluştu. Katılımcılar, 27 Mayıs 1960 darbesine dair hatıra noktalarını gezdi. Adnan Menderes ve 27 Mayıs 1960 askeri darbesinde, o dönemki adıyla Yassıada’da yargılananların hatıralarından oluşan merkezleri ziyaret etti. Programa katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerle birlikte Yassıada yargılamalarını anlatan ve mahkeme anının canlandırmasını içeren sinevizyon gösterimini izledi. Programın en fazla dikkat çeken yanlarından biri ise isimleri Adnan Menderes olan 11 öğrencinin bir araya gelmesiydi. Bu öğrencilerden bazıları isimlerinin hikâyelerini şöyle anlattı:DEDEME TOPRAK VERMİŞAdnan Menderes Özdemir: “Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinden geliyorum, Babamın Adnan isminde bir çoban arkadaşı varmış. Ölmüş ve adını bana vermek istemişler. Babaannem de Menderes’i sevdiği için ismim Adnan Menderes olmuş.”Haberin DevamıAdnan Menderes Mutlu (Aksaray Toki Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu): “Dedemin adı Adnan’dı, babaannem de ona Menderes diye seslenirmiş. Benim ismimi dedemin adı ve lakabından esinlenerek koymuşlar.”Adnan Menderes Çoban (Adana Gazi Ortaokulu): “Babam Adnan Menderes’i çok seviyormuş, o yüzden bu ismi koymuş.”
Adnan Menderes’in memleketi olan Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli köyünden gelen Edis Ayas Sancak da “Yaşadığım yerde her zaman ağlayarak anılır. Menderes köyündeki topraklarını köylüye dağıtmış dedem de o topraklardan hak alan vatandaşlardan biriymiş” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:#Adnan Menderes#Demokrasi Ve Özgürlükler Adası#Öğrenci

6653a69b2f53fc9232df9905.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri