• 🔊 Sponsor - Sohbet'in yeni adı Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • 🔊 Sponsor - Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.TR açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

• IRCForumlari.Gen.Tr Türkiye'nin Güncel IRC Forum Sitesi
    IRCForumlari.Gen.Tr IRC Forum sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun. Aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • Değerli ziyaretçilerimiz;

Türkiye'nin en yeni, gelişmiş, özgün ve güvenli bilgi ağına hoşgeldiniz! Şimdiye dek internet dünyasında bir çok başarı elde etmiş projeye imza attık "IRCForumlari.Gen.TR" bunlara en yakın örnek diyebiliriz. Son olarak ta IRCForumlari.Gen.Tr siz değerli kullanıcılarımız ile buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sizde bu MEGA ve Stabil projenin bir parçası olmak isterseniz kolayca bize katılabilirsiniz. Saygılarımızla. IRCForumlari.Gen.TR

142 gün sonra hâkim karşısında... Tutukluluğa devam kararı

[IF] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan 142 gün sonra hâkim karşısında... Tutukluluğa devam kararı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 3 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı 142 gün sonra hâkim karşısında... Tutukluluğa devam kararı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

www.zirvechat.org
Süper Moderatör

İtibar:

Fahrettin ÖZTÜRKOluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2025 07:00Zincirleme şekilde ‘basın yolu ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 142 gündür tutuklu bulunan Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ilk kez çıktığı hâkim karşısında 2 saat 15 dakika savunma yaptı. Ümit Özdağ savunmasında “Kayseri ile ilgili attığım tek tweet yok. İddianameye konulan tweetlerin hiçbiri Kayseri ile ilgili değil. 142 günden bu yana tek kişilik bir hücrede yatıyorum. Bu hukuki değildir” dedi.
Haberin DevamıZafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, zincirleme şekilde ‘basın yolu ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 7 yıl 10 aya 15 güne kadar hapis ve siyasi yasak istemiyle tutuklu yargılandığı davada ilk kez hâkim karşısına çıktı. İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun karşısında bulunan duruşma salonunda görülen duruşmada tutuklu sanık Özdağ ile avukatları hazır bulundu.HÂKİMDEN ASKERİ BÖLGE UYARISIHâkim, duruşmaya başlamadan önce “Burası askeri bir bölge olduğu için güvenlik askeri personel tarafından sağlanıyor. Benim burada bir yetkim yok. Sadece salonun düzeni şahsımdan sorumlu. Sayın Ümit Özdağ Hoca Beyefendi’nin savunma hakkına engel olacak şekilde duruşma düzenini bozacak hareket yapılmamasını rica ediyorum” diyerek salondaki kalabalığı uyardı.Haberin DevamıBEN KIŞKIRTMADIMÖzdağ, yaklaşık 2 saat 15 dakika süren savunmasında 142 gündür tek kişilik hücrede tutuklu bulunduğunu belirterek, “Adli değil, siyasi bir süreç ile karşı karşıyayız. Ülkemiz ağır bir yargısal krizden geçiyor. Anayasamızın 10. Maddesi ihlal edilerek mevcut iktidara muhalif olan yurttaşlara karşı düşman ceza hukuku uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.�Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin ise şunları söyledi: “Savcılığın iddia ettiği gibi olayları ben kışkırtsaydım gözaltına alınanlar arasında Zafer Partililer olurdu. Herhalde Zafer Partisi Genel Başkanı’nın kışkırtmalarından en önce etkilenecek olanlar Zafer Partililer olurdu. Bütün bu olayları yatıştırmaya yönelik çağrı ve çabalarımı bilen, gören, Kayseri’de yaşanan olayları herkesten daha iyi bilmek durumunda olan Kayseri Başsavcılığı ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü de Ümit Özdağ ile Zafer Partisi’nin olayları tahrik etmediğini, aksine yatıştırmaya çalıştığını biliyor. Böyle bir kışkırtma benim yaşam amacım olan Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma ilkesiyle ters düşmektedir.”17 HAZİRAN’A ERTELENDİ- Savcı, Özdağ’ın, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti. Savcı, Özdağ hakkında ayrıca halk arasında ‘siyasi yasak’ olarak bilinen Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde yer alan ‘belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma’ hükmünün uygulanması da istedi.Haberin DevamıMütalaaya karşı savunması alınan Özdağ, “Savcılığın mütalaasını hayretle dinledim” dedi. Özdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 17 Haziran’a erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Ümit Özdağ#Zafer Partisi#Kayseri

684a045d1f20a2984e65e0b4.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri