15 bin öÄŸretmen atandı! CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Resmi kurumlarda çalışan öÄŸretmen sayımız 1 milyon 34 bini aÅŸtı

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan 15 bin öÄŸretmen atandı! CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Resmi kurumlarda çalışan öÄŸretmen sayımız 1 milyon 34 bini aÅŸtı başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 11 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı 15 bin öÄŸretmen atandı! CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Resmi kurumlarda çalışan öÄŸretmen sayımız 1 milyon 34 bini aÅŸtı
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2025 15:46Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmen Atama Programı'nda katıldı. 15 bin öğretmenin atması öncesinde konuşan Erdoğan, "Resmi kurumlarda çalışan öğretmen sayımız 1 milyon 34 bini aştı" dedi. Konuşmanın ardından yapılan atma töreninde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın butona basmasıyla birlikte 15 bin öğretmenin atması resmen yapılmış oldu. Atması gerçekleşen öğretmenler 19 Ocak 2026 itibarıyla göreve başlayacaklar.
Haberin DevamıCumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Öğretmen Atama Programı'nda konuÅŸtu. Ardından da 15 bin öğretmenin atması için törene geçildi."MİNNETLE ÖZLEMLE YAD EDİYORUZ"CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Öğretmenlerimiz, ilim, irfan, hikmet ve ahlak meÅŸalesini ellerinde gururla taşıdıkça, Allah'ın izniyle Türkiye'nin yolu da ufku da sonuna kadar açıktır." dedi.ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Öğretmen Atama Programı'na katıldı.24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, tüm eÄŸitim camiasına hayırlı olmasını dileyen ErdoÄŸan, maarif davasının tüm neferlerine selam ve saygılarını gönderdi.Öğretmenlik kadar hayatta yer eden, iz bırakan, karakterin ÅŸekillenmesine tesir eden pek az mesleÄŸin bulunduÄŸunu belirten ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:Haberin Devamı"Bugün burada olan öğretmenlerimizin tebessümle hatırladığı, kendisine kattıkları için hep şükranla yad ettiÄŸi belki de örnek alarak bu mesleÄŸi seçtiÄŸi bir öğretmeni mutlaka vardır. Her birimiz, üzerimizde hakkı olan öğretmenlerimizi yıllardır olduÄŸu gibi bugün bir kez daha minnetle, özlemle yad ediyoruz. Sizlerin ÅŸahsında 81 ilimizdeki tüm öğretmenlere ülkem ve milletim adına teÅŸekkür ediyorum. Bende emeÄŸi ve göz nuru bulunan öğretmenlerime şükranlarımı sunuyor, hayatta olan hocalarımın her birinin tek tek ellerinden öpüyorum. Vazife başında ÅŸehit olan öğretmenlerimizle afetlerde, kazalarda kaybettiÄŸimiz öğretmenlerimize Rabb'imden rahmet niyaz ediyorum. Bilhassa kendilerini her Öğretmenler Günü'nde milletçe, hüzünle, hasretle ve minnetle andığımız ÅŸehit öğretmenlerimiz Åženay Aybüke Yalçın'a ve Necmettin Yılmaz'a, Cenabıallah'tan rahmet ve maÄŸfiret niyaz ediyorum. Öğrencilerini yetiÅŸtirdikten sonra artık emekli olmuÅŸ öğretmenlerimize de saÄŸlıklı, hayırlı ömürler diliyor, onlara da ayrıca şükranlarımızı iletiyorum."Gözden KaçmasınBakan Tekin CNN TÜRK'e açıkladı: Seneye atanacak öÄŸretmen sayısı belliHaberi görüntüle

Haberin Devamı"GENÇ ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM" Sadece ülkede deÄŸil, dünyanın birçok yerinde Türk öğretmenlerin görev yaptığını, öğrenci yetiÅŸtirdiÄŸini hatırlatan ErdoÄŸan, gerek Bakanlık bünyesinde gerek Türkiye Maarif Vakfı'na baÄŸlı eÄŸitim kurumlarında görev yapan eÄŸitimcilere teÅŸekkür etti.Bugün aynı zamanda bir baÅŸka mutluluÄŸu da hep birlikte yaÅŸadıklarını ve tanıklık ettiklerini dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸunları paylaÅŸtı:"Birazdan 15 bin öğretmen adayımızın atama heyecanını paylaÅŸacağız. Kura ile görev yerleri belli olacak genç öğretmenlerimiz, birikimleriyle, geniÅŸ vizyonlarıyla, güçlü karakterleri ve saÄŸlam duruÅŸlarıyla evlatlarımızı geleceÄŸin dünyasına en güzel ÅŸekilde hazırlayacaklardır. İnÅŸallah, bir ömür boyu aÅŸkla, ÅŸevkle, tutkuyla, samimiyetle mesleklerini icra edeceklerine inandığım genç öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Görevlerinin kendilerine, öğrencilerine ve ülkemize hayırlı, uÄŸurlu olmasını temenni ediyorum."Haberin DevamıÂ"ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİSİNİ İŞLEYEN MÜCEVHER USTASIDIR" CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, öğretmenliÄŸin, ilk atamadan emekliliÄŸe kadar her aÅŸamasında tahammül, sabır, özveri ve adanmışlık isteyen saygın bir meslek olduÄŸunu belirtti.Kurasını çekecekleri genç öğretmenlerin, yeni bir kariyere baÅŸlamanın yanında, emekliliÄŸe kadar sürecek, zorlu olduÄŸu kadar ulvi bir mesleÄŸe de adım attıklarına iÅŸaret eden ErdoÄŸan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Öğretmenlik mesleÄŸini, diÄŸer kamu görevlerinden ayıran en önemli vasfı malzemesinin de meyvesinin de insan olmasıdır. Öğretmen, kendisine emanet edilen, cevher olan öğrencisini büyük bir sabırla, ÅŸefkatle, merhametle iÅŸleyen mücevher ustasıdır. Öğretmen, öğrencisine sadece bilgi aktarmaz, aynı zamanda onun fikrini deÄŸiÅŸtirir, ufkunu geniÅŸletir, hayata ve kendisine yönelik bakış açısını tıpkı bir kuyumcu titizliÄŸiyle ilmek ilmek dokur, iÅŸler, tekemmül ve inkiÅŸaf ettirir. Bu gerçeÄŸi merhum Nurettin Topçu, Büyük İskender ve hocası Aristo örneÄŸinden hareketle bakınız nasıl açıklıyor: 'Babam beni gökten yere indirdi, hocam beni yerden göğe çıkardı'. Evet, öğretmenin, insanın kiÅŸilik ve kimlik inÅŸasına etkisi tam olarak budur. Hayatta öyle meslekler vardır ki insan maaşını alır, ücretini alır, karşılığında bir iÅŸi, görevi yerine getirir ve böylece sorumluluktan kurtulur. Fakat öğretmenlik böyle bir meslek deÄŸildir. Öğretmen öğrencisine kimi zaman annelik yapar, kimi zaman babalık, kimi zaman da arkadaÅŸlık eder. Öğretmen bu yönüyle öğrencisinin, geniÅŸ ailesinin bir üyesidir. Okul nasıl ki millet kültürünün, millet ruhunun bayrağı ise öğretmen de bu ruhun bayraktarıdır."Haberin DevamıSalondaki ve ülkenin dört bir yanındaki tüm öğretmenlerin görevlerini bu yüksek ÅŸuurla, yüksek mesuliyet bilinciyle yerine getirdiklerine ve getireceklerine yürekten inandığını vurgulayan ErdoÄŸan, "Åžunu bilmenizi isterim. Öğretmenlerimiz, ilim, irfan, hikmet ve ahlak meÅŸalesini ellerinde gururla taşıdıkça, Allah'ın izniyle Türkiye'nin yolu da ufku da sonuna kadar açıktır. Siz bu ruha sahip çıkarsanız, önümüz inÅŸallah aydınlık olacaktır." diye konuÅŸtu.Gözden KaçmasınCumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan: Terörün tasfiyesi hızlanacakHaberi görüntüle"Dünyanın en ücra köşesindeki hadiseleri anbean takip edebiliyor, fiziken bir araya gelmenin mümkün olmadığı farklı kültürden insanlarla diyalog kurabiliyor, hatta dostluk, arkadaÅŸlık, iÅŸ ortaklığı geliÅŸtirebiliyoruz. Son dönemde yapay zeka devrimiyle birlikte teknolojideki deÄŸiÅŸim artık baÅŸ döndürücü boyutlara ulaÅŸtı. Sonunu kimsenin öngöremediÄŸi bir belirsizliÄŸe doÄŸru insanlık olarak hızla yol alıyoruz. Buna karşı direnmek, bunun dışında kalmak sizin de bildiÄŸiniz gibi mümkün deÄŸil. Peki ne yapabiliriz? Akıntıya karşı kürek çekemeyeceÄŸimize göre, bunu doÄŸru yönetebiliriz, ülkemiz ve milletimizin menfaatleri istikametinde doÄŸru yönlendirebiliriz. Teknolojinin saÄŸladığı imkanlardan azami derecede istifade ederken, aynı zamanda zararlı yönlerini minimalize etmek bizim elimizdedir. Bunun yolu ise çocuklarımıza dijital okuryazarlık ve farkındalık eÄŸitimi vermekten geçiyor. Sadece yasaklayarak bir netice alınamayacağını hepimiz biliyoruz.Haberin DevamıKabul edelim ki, çocuklarımızın oyun alanı artık sadece parklar, bahçeler, sokaklar deÄŸil, çocuklarımızın kurduÄŸu iletiÅŸim sadece yüz yüze iletiÅŸimle de sınırlı deÄŸil. Bugün evlatlarımız dijital teknolojinin büyülü atmosferinde daha fazla vakit geçirecek, sayısız imkana kolayca ulaÅŸabiliyor. Bizlere çok sentetik ve yapay gelse de arkadaÅŸlarıyla orada sosyalleÅŸiyor, orada eÄŸleniyor, orada kendine ayrı bir çevre ediniyor, tabiri caizse sanal evrende ayrı bir gezegen kuruyor. Çocuklarımızla saÄŸlıklı bir iletiÅŸim kurmak ve onlara nitelikli bir eÄŸitim sunabilmek için bu gerçeklerle barışmamız gerektiÄŸin kanaatindeyim."Nesiller arasındaki kavrayış arasında bir fark var olduÄŸunu, çocuklar ve gençler büyürken, yetiÅŸkinlerin yaÅŸadığı dünyayı empoze ederek bir yere varılamayacağını belirten ErdoÄŸan, "Onları geçmiÅŸe çekmek, bizim zamanımıza sürüklemeye çalışmak yerine geleceÄŸe hazırlamak mecburiyetindeyiz." dedi.Â"SANAL ALEMDEN YAYILAN TEHLİKELERE KARÅžI MÜCADELE EDECEĞİZ" CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Hz. Ali'nin "Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre deÄŸil, onların yaÅŸayacakları zamana göre yetiÅŸtirin." sözünü hatırlattı.Merhum Nurettin Topçu'nun "Öğretimin üslubu onun sade ÅŸekil ve kıyafeti deÄŸil, ruhunun kalıbıdır. İyi üslupla iyi öğretim, fena üslupla fena öğretim yapılır." sözünü de anımsatan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:" 'Usul esasa mukaddemdir' ilkesiyle hem meseleye doÄŸru açıdan bakacağız hem de çocuklarımızın eÄŸitimine saÄŸlıklı yöntemlerle yaklaÅŸacağız. DeÄŸilse yavrularımızla doÄŸru iletiÅŸim kurup, onları doÄŸru yönlendiremeyiz. Özellikle de sanal dünyanın dehlizlerinde evlatlarımızın ve gençlerimizin kaybolmalarına engel olamayız. Bu konuda ebeveynlerle birlikte siz öğretmenlerimize de önemli görevler düşüyor. Åžu noktanın da üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. Bir öğretmenin evladı olarak gördüğü öğrencisini sevgiyle saran emeÄŸi ne kadar mühimse, ne kadar deÄŸerli ise ailelerimizin öğretmene desteÄŸi de aynı derecede kıymetlidir, vazgeçilmezdir. Ailelerimizin çocuklarının eÄŸitimleri ile yakından ilgilenmesi, öğrenme süreçlerinde özellikle de sanal dünyadan gelebilecek tehdit ve tehlikelerle mücadelede çok çok önemlidir. Hep beraber el ele verecek, dikkatli, sabırlı, ÅŸefkatli ve kararlı bir ÅŸekilde sanal alemden yayılan tehlikelere karşı mücadele edeceÄŸiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeliyle eÄŸitimde yaÅŸanan paradigma deÄŸiÅŸiminin bizlere bu çabalarımızda da önemli katkılar saÄŸlayacağına inanıyorum."ATAMA YAPILDICumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan konuÅŸması sonrasında yanına öğrencileri alarak atama butonuna bastı. Atama sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:#CumhurbaÅŸkanı#ErdoÄŸan#ÖÄŸretmen

692468666935c6d69e0eac0e.jpg

69246d06f504a08e8484b7a4.jpg

69246d06f504a08e8484b7a2.jpg

69240f96cf579f4e5063e6ef.jpg

69246d06f504a08e8484b7a0.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri