Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

6 Şubat Ağıdı: Doğar küllerinden memleketim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
6 Şubat Ağıdı: Doğar küllerinden memleketim

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2025 15:336 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler tüm yurtta anılıyor. "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı"nda Tuba Kenan Kavallı’nın '6 Şubat Ağıdı' ilk kez dinletildi.
Haberin DevamıAdıyaman Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu'nda, 6 Şubat 2023'teki depremlerin 2. yılı nedeniyle "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı" gerçekleştirildi. Anma töreninde ‘6 Şubat Ağıdı’ da ilk kez dinletildi.Tuba Kenan Kavallı’nın seslendirdiği ağıdın sözleri ise şöyle:Yüce dağ başında / Yanar bir ışık / Durmaz azmimiz / Olur bin umut / Ah o memleket ki / Her gören aşık / Adına, ruhuna, namına / Kavuşur ellerim / Sen hep gül diye/ Sevgiyle ve yaşa diye / Kavuşur ellerim / Sen hep gül diye/ Sevgiyle yaşa diye / Yüce dağ başında şimdi evim/ Yeniden başlar hikayem benim / Doğar küllerinden memleketim / Gururla umutla / Kavuşur ellerim / Sen hep gül diye / Sevgiyle ve yaşa diye / Bir olduk mu bin derdi bölüşürüz / Ne dağlar ne yollar ayıramaz bizi bizden / Al bayrağın altında kardeşçe buluşuruz / El ele verip bir vücut oluruz / Gönülden gönüle bir yol oluruz / Omuz omuza yükleniriz yükleri / Bölüşünce birbirimizle, kocaman bir aile oluruz / 11 şehir için 81 il bir oluruz / Kavuşur ellerim / Sen hep gül diye/ Sevgiyle yaşa diye...Haberin DevamıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, '6 Şubat Ağıdı'nı sosyal medya hesabından paylaştı.Doğar küllerinden memleketim...

Deprem şehitlerimizin anısına…#AsrınBirlikteliği#BirOluruz pic.twitter.com/oSc9gc7y40— Murat KURUM (@murat_kurum) February 6, 2025 Gözden KaçmasınAzerin'den 6 Şubat ağıdı... CNN TÜRK'te anlattı: Şimdi de o günü hatırladığımda gözlerim yaşarırHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#6 Şubat Depremleri#Anma#Ağıt

67a4ac0e15407ed21bf899f9.jpg

67a487e615407ed21bf89807.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri