648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağından şaşkına çeviren savunma! 'Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir'

  • Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 104

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan 648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağından şaşkına çeviren savunma! 'Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 104 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı 648 kişinin dönerden zehirlendiği işletmenin ortağından şaşkına çeviren savunma! 'Benim sosum sektöre farklı bir lezzet getirmiştir'
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
32,187
Tepkime puanı
10
IFGT Puan
38
Nazım Özgün ERBULAN-Ardacan UZUN-Nabi YAZICI/KÖRFEZ (Kocaeli), (DHA)Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2025 16:27Kocaeli'deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
Haberin DevamıKörfez ilçesi Güney Mahallesi Atatürk Caddesi'nde, tavuk döner satılan işletmeden 1 Nisan'da farklı zamanlarda tavuk döner yiyen 648 kişi, mide bulantısı, ateş ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. 646’sı müdahalelerinin ardından taburcu edilirken, 2 kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. Olaya ilişkin soruşturmada gözaltına alınan iş yeri sahipleri E.T. ve K.Y. sevk edildiği mahkemede tutuklandı. İş yeri mühürlenirken, alınıp teste gönderilen numunenin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'ne uygun olmadığı tespit edildi.‘YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE TAVUK DÖNER SATIŞI YAPILDI’Öte yandan gözaltına alınıp işlemlerinin ardından tutuklanan 2 işletmecinin ifadelerine ulaşıldı. Bayram boyunca iş yerinin kapalı olduğunu söyleyen işletmeci K.Y. ifadesinde, "Biz kurallara dikkat ediyoruz. Son 2 günde yaklaşık 2 bin kişiye tavuk döner satışı yapıldı. Zehirlenme vakalarının neden dolayı meydana geldiğini bilmiyorum. Bu, kurumların incelemelerinin ardından belli olacak. Tavuk bozuk ise yapılış aşamasında kendini belli eder. Biz zaten bozulmuş ürünü iş yerinde satmayız" dediği öğrenildi.Haberin Devamıİşletmeci E.T. (35) ise ifadesinde her zaman hijyen kurallarına dikkat ettiklerini belirterek, "Sağlık koşullarından tüketim tarihlerine kadar hassas bir şekilde satışımızı yapıyoruz. Bu zamana kadar hiç böyle bir şey olmadı. Ramazan ayında kapalıydık.Zehirlenen kişilerin uzun zamandır katık döner yememesinden kaynaklı sağlık sorunu yaşayabileceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır bu sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım.İlgili haberTavuk dönerden zehirlenenler konuştuHaberi görüntüleBenim Hatay usulü sosum, bu sektöre farklı bir tat ve lezzet getirmiştir. Tavuk bozuk olsaydı zaten yapılış aşamasından kendini belli ederdi; bütün aşamalarda bulunduğum için de bozuk olduğunu anlardım" ifadelerini kullandığı öğrenildi.‘SIKINTILI HASTAMIZ YOK’Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvuran kişiler hakkında Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine telefonla açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, "Şu anda sıkıntılı bir hastamız yok. Panik havasıyla yapılan başvurular da çok, ancak yoğun bakımda hastamız yok. Herhangi bir sıkıntılı hastamız da yok" dedi.Haberin Devamıİlgili haberDışarıda en çok tüketilen yemek... Uzmanlar tehlikeye dikkat çekti: Ölümle sonuçlanabilirHaberi görüntüleVALİLİKTE TOPLANTI YAPILDIÖte yandan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında bugün Valilikte konuya ilişkin toplantı yapıldı. Toplantıya ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, İl Tarım ve Orman Müdürü Altan Çakır, belediye başkanları ve kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda il genelinde denetimlerin yoğunlaştırıldığı belirtilirken kentte devam eden çalışmaların işleyişi, denetimlerin sıklaştırılması, alınan önlemler, ildeki vaka istatistikleri, hastanelerdeki durum, salgın gıda etkenleri ve hastane başvuru sayıları gibi konular ele alınıp değerlendirmeler yapıldı. Vali Aktaş, denetimleri yapacak kurumların ve ekiplerin her türlü denetimlerinde vatandaşın faydasına yönelik hareket etmelerini ve denetimlerin daha da sıklaştırılarak olumsuzlukların önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:#Kocaeli#Gıda Zehirlenmesi#Tavuk Döner

67f3d2a69a086d22066a71ec.jpg


67f3d2a39a086d22066a71e7.jpg


67efe310127838c9fe2aa5eb.jpg


67efd010127838c9fe2aa460.jpg


Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri