• Türkiye'nin En Güncel IRC Forumuna Hoş Geldin
    İçerikleri görebilmek ve topluluğumuza katılmak için lütfen oturum açın.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Omar'a şırıngalı saldırı

• Konbuyu başlatan Hera
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 15
Konu sahibi son olarak 240 gün önce görüldü

Hera

Paylaşımcı üye
IFGT Puan
20
AAOluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2026 10:38ABD'de Somali asıllı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar, Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde halka hitap ettiği sırada elinde şırınga bulunan bir kişinin saldırısına uğradı. Omar, saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Hayatta kalmayı başardım, bu yüzden bu küçük kışkırtıcı beni işimi yapmaktan alıkoyamaz. Zorbaların kazanmasına izin vermem." dedi.
Haberin DevamıOmar, Minneapolis'te ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmen karşıtı politikalarına yönelik devam eden protestolarda, İç Güvenlik Bakanlığının müdahalelerini eleştirdiği sırada bir kişinin spreyli saldırısına uğradı.Olayın ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınan kişinin kimliğine ilişkin Minneapolis polisinin daha sonra yaptığı açıklamada, saldırganın 55 yaşındaki Anthony Kazmierczak olduğu kaydedildi.SALDIRGAN BİLİNMEYEN BİR SIVI PÜSKÜRTTÜThe Hill'in haberine göre, polis sözcüsünün gönderdiği e-postada, bir kişinin elindeki şırıngayla Omar'a bilinmeyen bir sıvı püskürttüğünü doğrulayarak, "Temsilci Omar yaralanmadı ve etkinlikte konuşmasına devam etti. Minneapolis Adli Bilimler ekipleri olay yerini incelemek üzere geldi." açıklamasını yaptı.Haberin DevamıOlaydan sonra konuşmasına devam eden Omar, "İşte bu çirkin adam gibi insanların anlamadığı gerçek, biz Minnesota olarak güçlüyüz ve bize ne atarlarsa atsınlar, dirençli kalacağız." ifadelerini kullandı.'HAYATTA KALMAYI BAŞARDIM'Öte yandan Omar, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda, "İyiyim. Hayatta kalmayı başardım, bu yüzden bu küçük kışkırtıcı beni işimi yapmaktan alıkoyamaz. Zorbaların kazanmasına izin vermem. Bana destek veren inanılmaz seçmenlerime minnettarım. Minnesota güçlü." diye konuştu.TRUMP'IN OMAR'A YÖNELİK İFADELERİSomali asıllı Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Omar'ı "beceriksiz, berbat ve çöp" olarak nitelendiren Trump, ABD'de yaşayan Somali uyruklu göçmenlerin Minnesota eyaletini "mahvettiğini" savunmuştu. Trump, Omar'ın da "ülkeden atılması" gerektiğini dile getirmişti.Haberin DevamıOmar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Trump'a mesajım: Nefret dolu söylemlerin işe yaramayacak. Somali kökenli Amerikalılar burada kalacak." demişti.Gözden KaçmasınBarrack Obama sessizliğini bozdu: Trump'a ağır eleştiri! ABD genelinde protesto çağrısıHaberi görüntüleGözden KaçmasınTrump'ın ICE ajanları bir kişiyi daha öldürdü: ABD'de sokaklar savaş alanına döndüHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Ilhan Omar#ABD#Saldırı

6979a351bd5e04359aa3ce98.jpg

6979c3b4bd5e04359aa3cfa9.jpg

6979a321bd5e04359aa3ce92.jpg

6979a3ccbd5e04359aa3ceaa.jpg

6977086bf030e56cf334c1b2.jpg

6975d00f562a902bdad2a799.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Geri
Üst Alt