Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

‘Akıllı Köy’ ödüle doymuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
‘Akıllı Köy’ ödüle doymuyor

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Beyazıt ŞENBÜ[email protected]şturulma Tarihi: Eylül 24, 2024 07:00Yapay zekâlı sulamadan robot atölyesine kadar teknolojiyle donatılmış ‘Akıllı Köy’ü kuran Tülin Akın, ‘sosyal girişimcilik’ temasıyla verilen 5. Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi oldu.
Haberin DevamıTürkiye’nin ilk tarımsal e-ticaret sitesini kuran Tülin Akın, köylünün teknolojiyle tanışması için yaptığı bir dizi çalışmanın ardından 2015’te Aydın’da Türkiye’nin ilk ‘Akıllı Köy’ünü kurmuştu. Yapay zekâlı sulama sisteminden toplu sağım sistemine, bitkilerin su, besin ve ilaçlama ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde belirleyen ‘dijital yaprak’tan akıllı bilgilendirme sistemlerine kadar pek çok teknolojik uygulamanın kullanıldığı ‘Akıllı Köy’, çiftçiye teknoloji kullanılarak verimin nasıl arttırılacağını ve köyde nelerin başarılabileceğini gösterdi. Akıllı Köy’ün mucidi Akın, işinsanı Selçuk Yaşar adına Yaşar Üniversitesi ile Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı’nın işbirliğiyle verilen 5. Selçuk Yaşar Ödülü’nü sahibi oldu.

TEKNOLOJİK TARIM

Başarılı girişimci ödül törenindeki konuşmasında şunları söyledi: “20 yıl önce tarımın sorunlarını teknolojik olarak çözmek için yola çıkmış biri olarak, tarımın sorunlarını yıllar öncesinden görüp onları güçlü bir şekilde çözen Selçuk Yaşar adına ödül almış olmak benim için çok gurur verici. Seçici Kurul’a, Yaşar Ailesi’ne, Yaşar Üniversitesi’ne, beni kutlamak için törene katılanlara, bana da ‘İyi ki varsın’ dediğiniz için teşekkür ederim. Bu ödülü tabii ki tek başıma almadım. Sevgili ekibime ve sevgili aileme desteği için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.”

NELER VARHaberin DevamıAkıllı Köy’de köylüler merak ettikleri alanlarda eğitimler alabiliyorlar. Bahçe düzeni ile hangi ürüne hangi teknolojilerin kullanılabileceğine yönelik tarımsal uygulamalara katılıyorlar. Ayrıca hibeler ve krediler hakkında çiftçiler bilgilendiriliyor. ‘Akıllı Köy’ kampusundaki bazı teknolojik uygulamalar şunlar:

* Yapay zekâlı sulama sistemi

* Ortak süt sağım sistemi

* Akıllı mera

* Kovan takip sistemi

* Güneş enerjisiyle sebze kurutma

* Robot atölyesi

* Analiz laboratuvarı

* Dijital yaprak

* Dijital feromon tuzağı

* Zirai atık ünitesi

* Erken uyarı sistemi
Haberle ilgili daha fazlası:#Akıllı Köy#Tülin Akın#Selçuk Yaşar Ödülü

66f1d128880c5701aeb4dded.jpg

666420b95a540ded67732dfa.jpg

66f1d14b880c5701aeb4ddef.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri