• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Almanya’da istediği üniversiteye gidebilirdi... O Türkiye’de kalmayı seçti

• Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 43

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Almanya’da istediği üniversiteye gidebilirdi... O Türkiye’de kalmayı seçti başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 43 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Almanya’da istediği üniversiteye gidebilirdi... O Türkiye’de kalmayı seçti
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
Melike ÇALKAPmelike.calkap@hurriyet.com.trOluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2025 07:00İstanbul Erkek Lisesi’nden bu yıl mezun olan Ömer Enes Tekin, okulun uyguladığı Alman ortaöğretim sistemi ABİTUR programını birincilikle tamamladı. Arkadaşlarının büyük bölümü Almanya’nın yolunu tutarken o Türkiye’de kalmayı seçti. Çünkü ülkesine hizmet eden bir beyin cerrahı olmak istiyor.
Haberin DevamıMÜHENDİS anne ve babanın tek çocuğu olan Ömer Enes Tekin, ortaokul yıllarından beri ailesi gibi mühendis olmak istiyordu. Bu yüzden 7’nci sınıftan itibaren 141 yıllık İstanbul Erkek Lisesi’ni kazanmak için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava hazırlandı. 2020 yılında, LGS’de tek yanlış yaparak 495 puanla hayalindeki liseye yerleşen Ömer, 9’uncu sınıfta okulun ABİTUR programına da başladı. Derslerinde her zaman başarılıydı, 11’inci sınıfa geldiğinde geleceğiyle ilgili planında önemli bir değişiklik yaptı. Artık Almanya’da mühendislik okumak yerine Türkiye’de tıp okumak istiyordu. Böylece ABİTUR programı ve okul derslerinin yanında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na da (YKS) hazırlanmaya başladı. Sene sonu geldiğinde okulu 3’üncülük, ABİTUR programını 1’incilikle bitirdi. YKS’de ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sayısal alanında Türkiye 17’ncisi oldu. Ömer, neden Türkiye’de kalmaya karar verdiğini ve başarı hikayesini şöyle anlattı:Haberin DevamıGAZİ YAŞARGİL İDOLÜM“Bir kuzenim geçtiğimiz yıllarda tıp fakültesini bitirerek doktor oldu. Ondan sonra hayallerim değişti ve beyin cerrahı olmanın bana daha uygun olacağını fark ettim. Bu süreçte geçtiğimiz ay vefat eden Prof. Dr. Gazi Yaşargil de örnek aldığım bir isimdi. Amacım her zaman Türkiye’de çalışmaktı. Almanya’da mühendislik ya da tıp okusam bile mezun olduktan sonra yine ülkeme dönmeyi istiyordum.TÜRK OKULLARI KALİTELİBununla birlikte Türkiye’nin tıp eğitimi kalitesinde Almanya’dan geride kaldığını düşünmüyorum. Ülkemizdeki köklü üniversiteler oldukça başarılı. Bu nedenle Türkiye’de kalmanın ve burada eğitimime devam etmenin benim için daha avantajlı olacağını düşündüm. Ayrıca ‘cerrahlar her zaman zor ortamda yetişir’ diye bir düşüncem vardı. Diğer yandan Türk cerrahlar dünya çapında başarı sağlıyor. Ayrıca yurt dışındaki akademisyenler de buradaki tıp fakültelerine zaman zaman gelip katkı sağlıyor. Bu nedenle tıp eğitimimi ülkemde almak bana daha mantıklı geldi. Belki zor yolu seçtim ama zor yolları güçlü insanlar aşar. Hedefim başta Koç olmak üzere Hacettepe ya da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da tıp okumak.”Haberin DevamıİEL MÜDÜRÜ ARSLAN: GENÇLERE ÖRNEK OLACAKİstanbul Erkek Lisesi Müdürü Yılmaz Arslan, “Ömer’in Türkiye’de kalma kararıyla diğer öğrencilerimize de örnek olacağını düşünüyorum. Vakıf üniversitelerinin öğrencilerimize gerekli desteği sağlaması önemli” dedi. Anne Filiz Tekin de oğluyla gurur duyduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:#Almanya#Beyin Cerrahı#LGS

688d65bf89304a498e466276.jpg

629723c64e3fe02c2424b193.jpg

688d65cf89304a498e466278.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri