IFGT Yemek Arnavut ciğeri

  • Konbuyu başlatan Züleyha
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 473

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Balık kategorisinde Züleyha tarafından oluşturulan Arnavut ciğeri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 473 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Balık
Konu Başlığı Arnavut ciğeri
Konbuyu başlatan Züleyha
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Züleyha

Züleyha

IFGT Üyesi
Katılım
4 Mar 2023
Mesajlar
15
Tepkime puanı
64
IFGT Puan
18

Arnavut Ciğeri Tarifi'nin Malzemeleri

  • 700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)​
  • 1 çay bardağı un​
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz​
  • 1 tatlı kaşığı toz veya pul biber​
Kızartma için;

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ​



2 adet küp doğranmış patates kızgın yağda kizartilir.Aynı yağda un ve tuza bulanmış önceden küp küp doğranmış ciğerler 3 4 dk kizartilir. Patates ve kızarmış ciğerler aynı kaba alınır üzerine pul biber,toz biber ve kimyon atılır yanında sogan söğüt ile servis edilir. AFİYET OLSUN:)
NoT:yıkanan ciğer ve zarı iyi soyulmayan ciğer sertleşir.
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20230305_204548_Gallery.jpg
    Screenshot_20230305_204548_Gallery.jpg
    131.5 KB · Görüntüleme: 0