Zalimiye
Üye
- Katılım
- 4 Mar 2023
- Mesajlar
- 306
- Tepkime puanı
- 63
- Puanları
- 28
İtibar:
Arnavut Ciğeri Tarifi'nin Malzemeleri
- 700 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış)
- 1 çay bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
2 adet küp doğranmış patates kızgın yağda kizartilir.Aynı yağda un ve tuza bulanmış önceden küp küp doğranmış ciğerler 3 4 dk kizartilir. Patates ve kızarmış ciğerler aynı kaba alınır üzerine pul biber,toz biber ve kimyon atılır yanında sogan söğüt ile servis edilir. AFİYET OLSUN
NoT:yıkanan ciğer ve zarı iyi soyulmayan ciğer sertleşir.