Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuş alarmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Atatürk Havalimanı'nda pilottan kuş alarmı

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapan özel jet pilotu kuş sürüsü fark etti. Hava trafik kontrolörlerine konuyla ilgili bilgi veren pilotla kule arasındaki konuşmalar ses kayıtlarına yansıdı.
Haberin DevamıHava trafiğinin olumsuz etkilenmemesi ve uçuş güvenliğinin tehlikeye girmemesi için kuş sürüleriyle ilgili Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalar sürüyor. Pilotlar hava trafik kontrolörlerini bilgilendirirken, apron görevlileri ise kuş sürelerini pistten uzaklaştırıyor. Dün akşam saatlerinde özel jet pilotu, Atatürk Havalimanı'na iniş yaptığı sırada kuş sürüleri fark etti. Bunun üzerine uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle irtibata geçerek durumu bildirdi. O anlar telsiz konuşmalarına yansıdı.Pilot: Biliyorum yoruldunuz ama, biz de rapor etmekten yorulduk. Kuş sürüsü içinden indik yine.Kule: Efendim, sizden 5 dakika önce uçak kalktı pisten. Kontroller devam ederken kuşlar yeniden konuyor; ama ben yine rapor edeceğim tekrardan, teşekkürler bir sıkıntı var mı uçakta ?Haberin DevamıPilot: İnince kontrol edeceğim zannetmiyorum.Kule: Anlaşıldı efendim beni bilgilendirirseniz sevinirim.Pilot: İndikten sonra oldu yavaşlarken olduKule: Anladım efendim, gerçekten elimizden geleni yapıyoruz ama kuş aracının arkasından tekrar konuyor.Pilot: Yok yok, sıkıntı yok sadece bilgi veriyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:#Atatürk Havalimanı#İstanbul#Uçak

66b0a2044c0ad0978a8c1972.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri