Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Ateşkes sonrası Gazze’ye bağışlar azaldı

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Ateşkes sonrası Gazze’ye bağışlar azaldı

HeraHera doğrulanmış üyedir.

Diamond Member
Elmas üye
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2025 07:00Gazze’de yaklaşık iki milyon sivil, 10 Ekim’de ilan edilen ateşkes kapsamında taahhüt edilen insani yardımlara yeteri kadar erişemezken, sivillere yönelik bireysel yardım kampanyaları da ateşkesin ardından “felaket boyutunda” azaldı.
Haberin DevamıDünyanın çeşitli yerlerinden gönüllülerin Gazzeli ihtiyaç sahipleri için topladığı bağışlar giderek azalmaya başladı. Avustralya’da yaşayan Egan Hall, sosyal medyadan yönettiği yardım fonlarıyla Şubat 2024’ten beri Gazzeliler için 200 bin dolardan fazla para toplamış. Hall, savaş sırasında Gazzelilere yaklaşık 5 bin dolar bağış yollayabildiğini, ancak ateşkesten sonra bu oranın 2 bin dolara düştüğünü söylüyor. Hall, “Sözde ‘ateşkes’ ile dünya Filistinlilerin artık bizim yardımımıza ihtiyaç duymadığını düşünüyor gibi” yorumunda bulundu. ‘Gazze Çorba Mutfağı’ isimli hayır kurumu da GoFundMe bağış sitesinden 5.8 milyon dolardan fazla bağış toplarken Gazzelilere günde 10 bin öğün yemek dağıttı. Ancak eylül ve ekim aylarında bağışlar yüzde 51 azalmış.Gözden KaçmasınCesaret açısından CHPHaberi görüntüle
Haberle ilgili daha fazlası:#Gazze Yardım#Filistin Ateşkes#Uluslararası Bağış

69210235cf579f4e5063d838.jpg

69212dc36935c6d69e0e9f76.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri