Üst Alt
  • Cevap yazabilmek için lütfen kayıt olun ya da giriş yapın. Foruma giriş yaparak veya kayıt olarak tüm özelliklere erişebilirsiniz.

Bakan yenidoğan operasyonunun adını açıkladı: Çürük elma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bakan yenidoğan operasyonunun adını açıkladı: Çürük elma

Sedh

Diamond Member
Elmas üye
Meltem Özgenç[email protected]şturulma Tarihi: Kasım 20, 2024 07:00Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde yenidoğan çetesine ilişkin “Bizim için bu operasyonun adı ‘çürük elma operasyonu’, çetenin adı da ‘insanlıktan nasibini almamışlar çetesi’dir" dedi.
Haberin DevamıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlığının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde yenidoğan çetesine ilişkin şunları söyledi: “Bizim için bu operasyonun adı ‘çürük elma operasyonu’, çetenin adı da ‘insanlıktan nasibini almamışlar çetesi’dir.İdari denetimlere ilaveten biliminsanlarıyla kanıta dayalı tıp uygulamaları ve risk yönetimini ihtiva eden yeni bir denetim modelini hayata geçirdik. Bu kapsamda Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu’yla başlattığımız bu sistemi, tüm branşlarda da uygulamaya alıyoruz.”Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Memişoğlu, çeteyle ilgili ilk ihbarın 2016’da yapıldığını belirtirken özetle şunları söyledi: “6 Ekim’de göreve başlayan bir İl Sağlık Müdürü olarak, bebeklerimiz için dertlenen ve 15 Kasım 2016 tarihinde Sağlık Bakanlığı’ndan denetimle ilgili bilgi belge isteyen de bizzat benim. Bu yazımıza, Bakanlık tarafından 29 Kasım 2016 tarihinde, herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı ve Bakanlıkça teftişin tamamlandığı şeklinde bir yanıt verilmiştir. Başdenetçi raporunda bebeklere zarar verildiğine dair herhangi bir bulgu tespit edilmemişken, aynı rapora dayanarak asılsız iddialarda bulunmak açık bir iftiradır. Denetim ekiplerimiz, sadece 2024 yılında özel sağlık tesislerine yönelik toplam 54 bin 885 denetim gerçekleştirdi.” Haberin DevamıPATİK VE ZIBINLI PROTESTOMuhalefet vekilleri masalarındaki bebek patikleri, zıbınlar ve şırınga ile Bakan Memişoğlu’na seslenirken “Burada olmanız etik değil. Bu patikler hastanede öldürülen bebeklerin patikleri” dedi. Tüm vekiller istifa sloganı atarken, CHP’li vekiller, Memişoğlu’nun konuşması bitmeden komisyon salonunu terk etti.
Haberle ilgili daha fazlası:#Kemal Memişoğlu#Meclis Plan Ve Bütçe Komisyonu#Yenidoğan Operasyonu

673cf81b351183477f226702.jpg

5b6b4e8b5379ff1eb41e090d.jpg

673cf842351183477f226707.jpg

673cf832351183477f226705.jpg

Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: https://hurriyet.com.tr/

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. 5651 sayılı kanunun 8. maddesi ve T.C.K'nın 125. maddesine göre; ircforumlari.gen.tr olan forum sitemize eklenen içeriklerden, içeriği ekleyen kullanıcı sorumludur. Kullanıcı bazlı herhangi bir telif hakkından ircforumlari.gen.tr sitesi ve site yetkilileri sorumlu değildir. Telif hakkı kapsamında bulunan içerikler ile ilgili hukuksal bildirimleriniz için buradan iletişime geçebilirsiniz. ircforumlari.gen.tr yönetimi size en geç 48 saat içerisinde dönüş yapacaktır.
Geri