• Merhaba IFGENTR'ye Hoş geldin. Türkiye'nin güncel IRC forum sitesi
    IFGENTR sitesine katılım zahmetsiz ve ücretsizdir.
    Konu içeriğini görebilmek için lütfen üye olun, aksi taktirde içeriği göremezsiniz.
  • IFGT Sponsor: Yeni gelmedik, Geri geldik! Haylaz.NET açıldı. Sen de hemen aramıza katılmak için TIKLA 📌
  • IFGT Sponsor: Türkiye'nin resmi mobil sohbet sitesi Mobil.Gen.Tr açıldı! Tüm mobil cihazlardan giriş yapmak için TIKLA 📌

Bankacılığı bıraktı hayatını değiştirdi! Evinde üretiyor! 'Gece rüyalarımda gördüm, yaptım'

  • Konbuyu başlatan Sedh
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 18

IFGENTR Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Güncel Haber kategorisinde Sedh tarafından oluşturulan Bankacılığı bıraktı hayatını değiştirdi! Evinde üretiyor! 'Gece rüyalarımda gördüm, yaptım' başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 18 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Güncel Haber
Konu Başlığı Bankacılığı bıraktı hayatını değiştirdi! Evinde üretiyor! 'Gece rüyalarımda gördüm, yaptım'
Konbuyu başlatan Sedh
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Sedh

Sedh

IFGT Süper Moderatör
Katılım
4 Haz 2020
Mesajlar
32,128
Tepkime puanı
10
IFGT Puan
38
Konu Sahibi
AAOluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2025 13:06Diyarbakır'da bankacılığı bırakarak aldığı eğitimlerle şef olarak görev yapmaya başlayan Merve Aydın (35) ekşi mayalı hamuru sebze, meyve ve otlarla süsleyerek adeta tablo gibi besin değeri yüksek ekmekler yapıyor.
Haberin DevamıKentte 5 yıl bankacılık sektöründe çalışan 2 çocuk annesi Aydın, Kovid-19 salgını sürecinde çocukluktan bu yana ilgi duyduğu ekmek yapımını mesleğe dönüştürmeye karar verdi.Bankacılığı bırakan Aydın, 5 yıl önce evinde geleneksel yöntemlerle ekşi maya ile ekmek yapmaya başladı. Yaptığı bu ekmekleri başta sosyal medyadan satışa sunan Aydın, daha sonra mutfak sanatları alanında eğitimler almaya başladı. Türkiye ve dünya mutfağına yönelik ekşi mayalı ekmekler üzerine eğitimler alan Aydın, evinde kurduğu üretim atölyesini de geliştirdi.Aydın, zamanla hem ekmek sanatları alanında eğitici şef oldu hem de yaptığı ekmekleri sanatla buluşturdu.
Anadolu'nun yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya gibi birçok ülkeye ait ekmek tariflerini uygulayan Aydın'ın ekşi maya ile hazırladığı hamuru sebze, meyve ve otlarla süsleyerek yaptığı besin değeri yüksek ekmekler hem damağa hem de göze hitap ediyor.Haberin DevamıBu ekmeklerle çocukların sebze ve meyveleri severek tüketmelerini de amaçlayan Aydın'ın hünerli ellerinde maydanozlar ağaca, çeri domatesler balona, rengarenk biberler saksı ve elbiseye dönüşüyor.
"HAMUR BENİM TUVALİM" Mutfak sanatları şefi Aydın, AA muhabirine, ekmeği sadece karın doyuran bir gıda olarak değil sanat ürünü olarak gördüğünü söyledi.Ekmeğin tarihi bir geçmişi olduğunu, uğrunda savaşlar ve mücadeleler verildiğini ifade eden Aydın, bunun ekmeğe olan tutkusunu arttırdığını belirtti.Aydın, "Ekmek yaparken hamurun dönüşeceği şey benim için çok heyecan verici. Her ekmeğimde aynı heyecanı yaşıyorum. Hamur benim için sadece ekmeğe dönüşmüyor, sanata dönüştürdüğüm bir tablo oluyor. Bazen bir balkabağı bazen de çocuklarımın yaptığı resim oluyor. Bunları doğanın verdiği malzemelerle yapıyorum. Herhangi bir koruyucu, renklendirici, katkı maddesi kullanmıyorum. Hamur benim tuvalim." dedi.Haberin Devamı"Hamur benim tuvalim." diyen Aydın, Türkiye'de bu alanda uzman şeflerden eğitim aldığını söyledi.
Aydın, "Kendimi geliştirmek için kırk fırın ekmek yemem gerekiyordu, yedim. Her gün ekmek yaptım. Gece rüyalarımda gördüm. Artık ekmeğin eğitimlerini vermeye başladım. Halk eğitim merkezleri aracılığıyla ve özel açtığım kurslarda Anadolu'nun tam buğdaylı, ekşi maya ile yapılan sağlıklı ve lezzetli ekmeklerinin yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya gibi birçok ülkenin hem damağa hem de göze hitap eden ekmeklerinin yapımı konusunda eğitimler veriyorum." diye konuştu.
Amacının aynı zamanda çocuklara ekşi mayalı, sebzeli ve meyveli ekmekleri sevdirmek olduğunu anlatan Aydın, sosyal medyadan paylaştığı tablo gibi ekmeklerin büyük ilgi gördüğünü belirtti.Haberin DevamıAydın, "Ressamlar nasıl fırçalarını, boyalarını, tuvallerini kullanıyorlarsa ben de doğanın sunduğu sağlıklı malzemeleri kullanıyorum. Sebzeler, meyveler, baharatlar, yeşillikler, tohumlar benim tablomda kullandığım malzemelerim diyebilirim." ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:#Diyarbakır#Ekşi Maya#Mutfak Şefi

690b2131d30ab035b52616c8.jpg


690b204cd30ab035b52616a3.jpg


690b2066d30ab035b52616a8.jpg


690b207ad30ab035b52616aa.jpg


690b209cd30ab035b52616b2.jpg


Bu Haber Hurriyet.com.tr'den Alıntılanmıştır. Kaynak: Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri